Valtteri Bottaksen kisainsinööri vaihtaa maisemia – "Sai teistä tarpeekseen"

Valtteri Bottaksen yhteistyö kisainsinöörinsä Tony Rossin kanssa päättyy. Ross siirtyy Mercedeksen F1-tallista Mercedeksen Formula E-sarjan talliin.

Bottaksen kausi oli pettymys, mikä herättää spekulaatioita. Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff ilmoitti humoristisesti, että Ross sai F1-toimittajista tarpeekseen.

– Tony Ross siirtyy pääinsinööriksi Formula E-ohjelmaamme. Hän on saanut teistä tarpeekseen ja haluaa hauskaan ympäristöön, jossa ajetaan vain yhtenä kilpailupäivänä upeissa kaupungeissa, Wolff sanoi.

Kuka korvaa Rossin? Tähänkin kysymykseen Wolff vastasi huumorilla.

– Keskustelemme siitä. Tämä on ehkä pieni valhe, mutta antakaa minulle muutama viikko.  En itse asiassa ole valehdellut. Tämä oli ensimmäinen kerta kuuteen vuoteen (Mercedeksen johdossa).

Mercedes panostaa Formula E-sarjaan yhä enemmän, kun sähköautojen suosion ennustetaan kasvavan. Tallin kuljettajana Formula E:ssä ajavat Stoffel Vandoorne ja Gary Paffett kanssa. Vandoorne toimii myös Mercedeksen F1-tallin simulaattorikuskina.

Ross työskenteli ennen Mercedestä Juan Pablo Montoyan, Nick Heidfeldin ja Nico Rosbergin kisainsinöörinä Williamsilla. Hän siirtyi 2011 Rosbergin kisainsinööriksi Mercedekselle. Yhteistyö Bottaksen kanssa alkoi 2017.


Lue myös:

    Uusimmat