Ex-formulakuski nosti villin skenaarion esiin – hyppääkö Valtteri Bottas toiseen F1-kärkitalliin?

Entinen F1-kuski Johnny Herbert nostaa esiin skenaarion, jossa Valtteri Bottas vaihtaisi Mercedekseltä Red Bullin leiriin. Herbert pitää suomalaista potentiaalisena vaihtoehtona Max Verstappenin ensi kauden tallikaveriksi.

Mercedeksen lisäksi myös Red Bullin kuljettajatilanne on vielä auki, sillä talli ei ole kertonut meksikolaisen Sergio Perezin jatkosta. Red Bullin ykköskuski Max Verstappen jatkaa tallissa normaaliin tapaan, mutta toinen valinta herättää kysymysmerkkejä.

Red Bull teki talvella muutoksia kuljettajakokoonpanoonsa, kun se nappasi Racing Pointilta vapautuneen Sergio Perezin tehdastalliinsa.

Perez on antanut Verstappenille kohtalaista tukea, mutta ei aivan sitä, mitä Red Bull toivoisi. Meksikolaisen tulokset ovat heilahdelleet kauden aikana.

Perezin paikalle on huhuttu muun muassa Pierre Gaslyä, joka ajaa Red Bullin sisartallissa AlphaTaurilla.

Pitkään F1-sarjassa ajanut Johnny Herbert nostaa esiin nimen, joka on jäänyt Red Bull -spekulaatioissa vähemmälle huomiolle: Valtteri Bottaksen.

– Uskoisin, että he yrittävät houkutella Bottasta riveihinsä, mikäli hänet korvataan Mercedeksellä, Herbert sanoi Sky Sportsilla, puhuessaan Red Bullista.

– Jos puhutaan tasaisuudesta, hän (Bottas) on selvästi parempi vaihtoehto. Hän on kisavoittaja ja tiedämme sen, että hän pystyy päihittämään Lewisin (Hamilton).

– Mielenkiintoinen valinta, Herbert summaa.

Bottaksen nykyinen Mercedes-sopimus päättyy tähän kauteen. Suomalaiskuskin mukaan hän ja talli aikovat keskustella jatkosta F1:n kesätauon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat