Valtteri Bottaksen edessä tehty hölmöily kostautui – F1-tulokaskuskille lätkäistiin lähtöruuturangaistus

AlphaTaurin Yuki Tsunoda on saanut kolmen lähtöruudun rangaistuksen sunnuntain Steiermarkin GP:hen. Tsunoda esteli Mercedeksen Valtteri Bottasta tämän aikakierroksella niin, että japanilaiselle lävähti seurauksia.

Tapaus sattui lauantain aika-ajojen kolmannen osion alkuhetkillä. Bottas lähestyi tilanteessa Red Bull Ringin radan mutkaa neljä, missä AlphaTaurin Yuki Tsunoda mateli nopean aikakierroksensa jäljiltä.

Tsunoda jäi Bottaksen eteen niin, että suomalaiskuski joutui nostamaan jalkaansa kaasulta.

– Menetin siinä kymmenyksiä, Bottas myönsi.

Video tapauksesta näkyy jutun yläreunasta.

FIA:n raportin mukaan AlphaTauri ei varoittanut Tsunodaa takaa tulevasta nopeasta autosta.

– Auto numero 22 (Tsunoda) oli ajolinjalla, ja kun hän yritti siirtyä pois edestä, hän hidasti autoa numero 77 (Bottas) tarpeettomalla tavalla, FIA:n selonteossa avataan.

Kilpailun tuomaristo täräytti Tsunodalle kolmen lähtöruudun rangaistuksen. Tämän lisäksi hänelle määrättiin yksi rangaistuspiste.

Päätös tietää sitä, että Tsunoda tipahtaa kahdeksannelta paikalta ruutuun 11. Samalla Fernando Alonso, Lance Stroll ja George Russell kipuavat yhden sijan ylemmäs.

Myös Mercedeksen suomalaiskuski Bottas tipahtaa lähtöjärjestyksessä alemmas. Bottas sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen, kun hän pyörähti perjantain toisissa vapaissa harjoituksissa varikkosuoralla.

Lue myös:

    Uusimmat