Valtteri Bottakselle poskettomia haasteita Unkarissa – ”Ei pystynyt kunnolla ajamaan”

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas yrittää huuhtoa viime viikonlopun Saksan GP:n isoa pettymystä Unkarissa, Budapestissä, johon F1-sirkus on rantautunut. Bottaksen osalta Unkarin GP -viikonloppu alkoi todella vaikeasti.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ensimmäisten vapaiden harjoitusten alussa Mercedes havaitsi vian Bottaksen autossa, eikä suomalaiskuski päässyt ajamaan lopulta yhden yhtään aikakierrosta. Saksalaistalli päätti vaihtaa Bottaksen moottorin.

– En ole itse kuullut, että mikä siinä oli. Se (vika) oli niin vaikeasti paikallistettavissa, että sen takia he päättivät vaihtaa toisen moottorin tilalle, Bottas totesi perjantain keskipäivän haasteista C Morelle.

– Sitten päästiin vähän radalle, Bottas jatkoi ja viittasi iltapäivän sessioon.

Siellä eteen tuli uusia haasteita. Tällä kertaa sade pyyhälsi rata-alueen päälle niin, että harjoitukset menivät käytännössä pilalle.

– Keli oli vähän tuommoista kuivan ja välinkelin renkaiden väliltä. Ei siinä pystynyt oikein kunnolla ajamaan.

– Muutama kierros kuivilla ja muutama kierros välinkelin renkailla. On sekin parempi kuin ei mitään, Bottas etsi positiivista antia.

Budapestiin on ennustettu lauantaille selkeästi aurinkoisempaa säätä. Tämä tarkoittaisi sitä, että F1-tallit pääsisivät kunnolla testaamaan lauantain aamupäivän kolmansissa vapaissa harjoituksissa ennen aika-ajoja.

Lue myös:

    Uusimmat