Valtteri Bottakselle ja Lewis Hamiltonille isot takaiskut Italian GP:hen

5:06
Tulosruutu teki selkoa Hollannin F1-kisan kohokohdista.

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton joutuvat starttaamaan Italian F1-osakilpailuun joukon peräpäästä moottorirangaistusten myötä.

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen osakilpailu Hollannissa päättyi keskeytykseen moottorin sanottua sopimuksensa irti. Motorsport.com kertoo, että suomalaisen autoon vaihdetaankin ainakin uusi mylly, turbo ja lämpöenergiaa kierrättävä MGU-H, ja seurauksena Bottas saa jo 15 lähtöruudun rangaistuksen tulevana viikonloppuna kaasuteltavaan Italian GP:hen. Motorsport.com huomauttaa, että on mahdollista, että Bottaksen autoon vaihdetaan lisääkin osia.

Mercedes on puolestaan vahvistanut, että Lewis Hamilton ottaa käyttöönsä kauden neljännen voimayksikkönsä. Brittitähti joutuu lähtöruuturangaistuksen myötä starttaamaan kisaan joukon perukoilta.

Tuoreiden raporttien perusteella lähtöruuturangaistus olisi tulossa myös ainakin Haasin Mick Schumacherille.

Italian GP:n pyhätössä Monzassa edessä voi olla isokin lähtöruuturumba, sillä BBC:n arvostettu toimittaja Jennie Gow kertoo tuoreeltaan Twitterissä, että tämänhetkisten tietojen mukaan peräti seitsemän kuskin odotetaan ottavan rangaistuksia. Monza tunnetaan formula ykkösten nopeimpana radalla, jossa tuliterä kone tulee tarpeeseen.

Monzaa seuraavat Singaporen ja Japanin GP:t, joissa ohittaminen on vaikeaa ja lähtöruuturangaistukset lähtökohtaisesti vielä pahempia iskuja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja