Vuoden 1997 maailmanmestari tekee paluun F1-rattiin – "Hullua"

Vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve, 51, palaa F1-auton rattiin 16 vuoden tauon jälkeen. Kanadalainen testaa viime vuoden Alpinea Monzassa, kertoo Autosport.

Villeneuven edellisestä F1-ajosta on jo tovi vierähtänyt. Edellisen kerran mies oli kuninkuusluokan auton ohjaimissa viimeisessä F1-osakilpailussaan Hockenheimissa BMW Sauberilla vuonna 2006.

Ensi viikon keskiviikkona Villeneuve pääsee kuitenkin ajamaan viime vuoden Alpinella muutama päivä Italian GP:n jälkeen. Testiajo on osa hänen maailmanmestaruutensa 25-vuotisjuhlaa. Tilaisuus järjestyy Canal+:n, Ranskan television ja Renault’n yhteistyönä.

Villeneuve voitti mestaruutensa Williamsilla juuri Renault’n moottoreilla. Renault toimittaa moottorit nykyisin Alpinelle.

"Siitä tulee helvettiä"

2:25
Video: Mika Häkkisestä leviteltiin ikäviä huhuja tuplamestaruuden jälkeen – yksi epäilty oli Jacques Villeneuve.

Villeneuve ennakoi, että luvassa viime vuoden Alpinella on "kunnon kierroksia".

– Tämä on superjännittävää ja hullua. On myös hyvä ymmärtää, mitä nämä autot ovat. Olen kokeillut simulaattoria. Nykyaikaiset autot eivät ole vaikuttavia hitaissa nopeuksissa, mutta ne ovat uskomattomia huippunopeuksissa.

– Minun täytyy vain varmistaa, että minulla on hyvä istuin. Siitä tulee helvettiä, koska G-voimat ovat uskomattomia, Villeneuve ruoti.

Alpinen nykyisiä kisakuljettajia ovat Fernando Alonso ja Esteban Ocon. Villeneuve ajoi aikoinaan Alonson tallikaverina Renault’lla kauden 2004 lopussa.

– Ajoin kolme kilpailua Fernandon tallikaverina, joten minulla on menneisyyttä tiimin kanssa, ja (nykyinen urheilujohtaja) Alan Permane oli insinöörini, Villeneuve kertaili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja