Valtteri Bottaksella selvä havainto Mercedeksen suurimmasta kehitysaskeleesta – painoi ”lämä tiskissä” radan hurjimmasta kohdasta

2:21
Valtteri Bottas ajoi Mercedeksellä testien ensimmäiset tunnit.

Valtteri Bottas urakoi Barcelonan F1-talvitestien avauspäivän ajovuorollaan heti 79 kierrosta. Uusi Mercedes vaikuttaa heti vahvalta ajokilta.

Mercedekset valtasivat tiistain aikavertailussa kaksi kärkisijaa, kun Lewis Hamilton pisti Bottaksen aamun pohja-ajasta paremmaksi reilulla kolmella kymmenyksellä.

Bottas kertoo saaneensa aamun aikana kasaan kaiken suunnitellun ajomäärän ja vähän päällekin. Auto tuntuu heti alusta alkaen käteen sopivalta.

– Ekoista vedoista lähtien sai ajettua suht pitkiä vetoja ja ilman mitään venttailua minkään ongelmien takia. Silloin se on aina hyvä ensimmäinen päivä, ja kaiken päälle jää aika hyvä fiilis autostakin.

– Ei mitään ihmeellistä sen kanssa tapahdu. Se menee sinne, minne tähtää ja käyttäytyy niin kuin olemme olettaneet. Se on hyvä aloituskohta, Bottas tiivisti päivän C Morelle.

4:11
Valtteri Bottaksen kommentit Barcelonan talvitestien ensimmäisestä päivästä.

Talven jälkeen muistot vuoden 2019 autosta ovat jo hiukan kaikonneet, mutta yksi selvä kehitysaskel uuteen autoon jäi heti Bottaksen mieleen.

– En ainakaan huomannut mitään, joka olisi huonompaa viime vuoden autoon nähden. Teoriassa on aika hyvää kehitystä tullut viime vuoden Abu Dhabin autosta. Siltä se myös tuntui.

– Täytyy sanoa, että paras asia, joka on (erilaista) kuin viime vuoden autossa, on se, että auton takapää tuntui nopeissa mutkissa aika paljon vakaammalta. Ei se huono viime vuonna ollut, mutta esimerkiksi kolmosmutka meni aika helposti lämä tiskissä, niin se on aina hyvä fiilis, Bottas sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.