Mercedes tunnustaa Ferrarin tämän hetken nopeimmaksi – Valtteri Bottas kertoo syyn, miksi auto näyttää yhä raakileelta

Viisi maailmanmestaruutta putkeen voittaneen Mercedeksen kovin varman päälle laskettu auto on herättänyt ihmetystä F1-testien ensimmäisellä ajoviikolla. Valtteri Bottaksen mukaan ensi viikolla Barcelonassa nähdään jo melko toisenlainen auto.

Monet muut tallit ovat tuoneet Barcelonaan jo ison nipun uusia aerodynamiikkaosiaan, mutta Mercedeksen auto näyttää yhä hyvin paljon viime vuoden ajokilta. Säännöt ovat muuttuneet jonkun verran eikä jostain syystä mestaritiimi ei ole tähän paljoakaan reagoinut.

Valtteri Bottas tietää, missä Mercedes menee kehitysohjelmassaan.

– Tämä auto, joka meillä on täällä testeissä, on tosi aikainen versio. Se lyötiin lukkoon jo hyvissä ajoin, jotta saimme varmasti tarpeeksi osia testeihin valmiiksi, Bottas kertoo MTV Urheilulle.

– Auton kehitystä on jatkettu sen jälkeen tosi pitkään. Uskon, että tullaan näkemään vähän erilainen auto toisissa testeissä, mutta miten se sitten vertautuu muihin, niin se jää nähtäväksi.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Ferrari vauhdissa edellä, mutta jatkuuko kehitystyö yhtä kovana?

Mercedes aloitti nopeiden kierrosten ajamisen vasta neljäntenä testipäivänä. Sen sijaan Ferrari on paiskonut kovia kierrosaikoja jo maanantaista lähtien ja näyttää muutenkin olevan ilmanohjaimiensa kanssa pidemmällä.

– Kyllä niillä näyttää olevan vahva paketti. He ovat pystyneet tuomaan heti testien alussa vahvan ja luotettavan auton. Se on sitten vain kysymysmerkki, että kuinka paljon he pystyvät parantamaan toisiin testeihin ja ekaan kisaan, Bottas pohtii.

– Mutta kyllä se on fakta, että he ovat tässä vaiheessa meidän mielestämme meitä edellä vauhdillisesti, hän jatkaa.

Bottaksen mukaan Mercedes kuitenkin tietää alueet, joihin sillä on tulossa parannusta jo ensi viikon testeihin sekä ensimmäiseen kisaan Melbourneen. Auto ei silti ole ollut lainkaan helppo ajettava.

– Totta kai meidän täytyy luottaa, että ne toimivat, muttemme voi sen varaan laskea, että päivitykset korjaavat kaikki ajettavuusongelmat sun muut tuossa autossa, hän täsmentää.

– Vähän on ollut hankalaa saada kunnon balanssia. Pari mutkaa menee hyvin, mutta sitten joka mutkassa on vähän jotain. Harvoin se helppoa on ihan alkukaudesta.

– Meille on tulossa uusia osia jo ihan hyvä kasa toiseen testiin ja todennäköisesti ehkä jotain Australiaan. Eiköhän se ole sama kaikilla, mutta meillä ne ovat enimmäkseen aerodynamiikkaosia, Bottas sanoo.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat