Valtiovarainministeriön Hetemäki haluaa siirtyä akateemiseen maailmaan – ei hae jatkoa kansliapäällikön tehtävässä

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki kertoo STT:lle haluavansa siirtyä akateemiseen maailmaan.

Hetemäen tavoitteena on niin sanotun työelämäprofessorin (Professor of Practice) virka, jos jokin yliopisto haluaa tarjota hänelle sellaisen.

Hetemäen mukaan hän on jo pitkään halunnut tehdä pitkäjänteistä tutkimustyötä talouspolitiikan valmistelun piiriin kuuluvien asioiden parissa, minkä lisäksiän on kiinnostunut myös luennoimaan aiheesta. Sen sijaan muistelmia hän ei aio kirjoittaa.

Hetemäki ilmoitti aiemmin tänään, ettei aio hakea jatkopestiä kansliapäällikön tehtävässä. Asiasta kertoi ministeriön viestintäjohtaja Liinu Lehto Twitterissä.

Lehdon mukaan Hetemäki kertoi ratkaisustaan ministeriön henkilöstöinfossa. Hetemäki oli luvannut kertoa ratkaisustaan ensiksi ministeriön väelle.

Kansliapäällikön virka tulee julkiseen hakuun pian, koska Hetemäen seitsemän vuoden määräaikainen virka on katkolla maaliskuussa. Hetemäki täyttää syyskuun puolivälissä 63 vuotta.

Virka hakuun lokakuussa

Valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg kertoi Twitterissä, että virka tulee haettavaksi lokakuussa. Uuden kansliapäällikön virka täytetään viideksi vuodeksi 1. maaliskuuta alkaen.

Hetemäki on tehnyt pitkän uran valtiovarainministeriön palveluksessa. Hän toimi ennen nimitystä kansliapäälliköksi alivaltiosihteerinä ja sitä ennen muun muassa kansantalousosaston päällikkönä. Hän on myös Sitran hallituksen puheenjohta 

Lue myös:

    Uusimmat