Mainos

Valtiovarainministeriö kiistää eilen vuodetut tiedot autoverosta: "Muutoksia ei valmisteilla"

Auto-, ajoneuvo- tai liikennepolttonesteisiin liittyviä veromuutoksia ei ole valmisteilla valtiovarainministeriössä, kirjoittaa valtiovarainministeriö Twitter-sivuillaan.

Yle kirjoitti keskiviikkona saaneensa haltuunsa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin esityksen, jossa esitettään esimerkiksi, että autovero poistettaisiin ja polttoaineveroa laskettaisiin.

Valtiovarainministeriö kiistää tiedot autoveron poistosta Twitter-sivuillaan. Sivuilla kirjoitetaan, ettei autoihin ja polttoaineisiin liittyviä veromuutoksia ole ainakaan toistaiseksi valmisteilla valtiovarainministeriössä.

Valtiovarainministeriö ei aio kommentoida liikenne- ja viestintäministeriön tänään julkistamaa esitystä liikenneverkkoyhtiöstä ja liikenteen verotuksesta.

Valtiovarainministeriön viestintäjohtaja Liinu Lehto ilmoitti, että ministeriö perehtyy esitykseen ja ottaa siihen kantaa lausuntoajan puitteissa. Lausunto on luvassa vasta lausuntoajan päättyessä, Lehto viestitti STT:lle.  

Autoalan keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa arvioi torstaina, että autoveron mahdollinen poistaminen aiheuttaisi teoreettisen riskin autokaupan pysähtymisestä.

Berner järjestää tänään kello 10.30 tiedotustilaisuuden, jossa hänen odotetaan ottavan kantaa vuotaneisiin tietoihin. Tiedotustilaisuus lähetetään suorana MTV Uutisten internet-sivuilla.

1:55

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja