Mainos

Autoala pelästyi autoveron poistoesitystä: Teoreettinen riski autokaupan pysähtymisestä

1:55

Autoalan keskusliitto varoo ottavansa tiukasti kantaa liikenne- ja viestintäministeriön esitykseen autoveron poistamisesta. Yle kertoo, että autovero poistuisi ministeriön selvityksen mukaan kokonaan.

Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa arvioi, että autoveron mahdollinen poistaminen aiheuttaisi teoreettisen riskin autokaupan pysähtymisestä.

Rissa kuitenkin sanoo olevansa varma, että auton ostaville voitaisiin jollakin tavalla kompensoida autoveron poistuminen.  

– Esimerkiksi he, jotka ovat ostaneet jo aikaisemmin auton täydellä autoverolla, niin heillä vuotuista ajoneuvoveroa eli perusveroa kompensoitaisiin joidenkin kuukausien tai vuosien aikana, Rissa sanoo.

Rissa korostaa, että kyse on vasta liikenne- ja viestintäministeriön esityksestä. Keskeisiä poliittisia päätöksiä on määrä tehdä huhtikuussa hallituksen kehysriihen yhteydessä.

Rissa kertoo odottavansa ensin huomenna julkaistavaa ministeriön raporttia ennen kuin ottaa tarkemmin kantaa asiaan.   

Yleisradio uutisoi tänään, että Yle on saanut haltuunsa esityksen tieliikenneselvityksestä. Selvitys on tarkoitus julkaista huomenna. Esityksen mukaan autovero poistuisi kokonaan ja ajoneuvoveron perusveroa lasketaan. Vastapainoksi tulisivat tiemaksut, jotka perustuisivat ainakin aluksi aikaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja