Berner: Ajoneuvovero ja polttoainevero laskevat, autovero poistuu

Berner vahvisti tänään tiedotustilaisuudessa, että liikenne- ja viestintäministeriö kaavailee ajoneuvoveron ja polttoaineveron alentamista ja autoveron poistoa.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esittää, että autovero poistettaisiin kokonaan. Bernerin mukaan tehtäisiin myös ratkaisuja, jotka tukisivat autokauppaa siirtymäajan aikana.

Berner esittää, että ajoneuvoveroa laskettaisiin 547 miljoonan euron edestä. Polttoaineverossa on Bernerin mukaan alentamisen varaa 200 miljoonaa euroa.

Autoveron laskulla on tarkoitus alentaa autoilun kustannuksia, jotka muuten nousisivat tieliikennemaksun myötä. Bernerin esityksen mukaan perustettaisiin liikenneverkkoyhtiö, joka myisi teiden käyttöoikeutta aikaperusteisesti.

Sen, miten Bernerin esitys vaikuttaisi kuluttajan kukkaroon, pystyy tarkistamaan Trafin internet-sivuille avatusta laskurista. 

Bernerin tiedotustilaisuus on yhä käynnissä. Voit seurata sitä suorana yllä olevasta videoikkunasta.

Valtiovarainministeriö kiisti tänään torstaina, että ministeriössä olisi tällä hetkellä valmisteilla muutoksia autoveroon tai polttoaineveroon. Verotukseen liittyvien lakien säätäminen kuuluu valtiovarainministeriön toimialaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat