Mainos

Berner blogissaan kohuselvityksen jälkeen: Autokaupan ongelmiin hankintatukea

Autoveron mahdollisesta poistamisesta aiheutuvia autokaupan ongelmia voitaisiin lieventää hankintatuella, kirjoittaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner blogissaan.

Berner ehdottaa, että vähäpäästöisten autojen hankintaan voitaisiin myöntää tänä vuonna 100 miljoonan euron tuki.

– Tänä vuonna auton ostaville on mahdollista hyvittää veroalennuksesta aiheutunutta haittaa. Esimerkiksi 100 miljoonan euron hankintatuki vähäpäästöisten ajoneuvojen hankintaan vuonna 2017 lieventäisi autokaupan häiriöitä. Se voisi myös tukea niitä ihmisiä, jotka eivät muutoin olisi hankkimassa uutta autoa, ja siten alentaisi heidän tulevia kustannuksiaan, Berner kirjoittaa.

– Toinen vaihtoehto on, että yhtiötä velvoitetaan antamaan alennuksia maksuista osalle autoilijoista. Alennuksilla ei voi hyvittää kaikkia tänä vuonna maksettuja autoveroja. Tämä ei kuitenkaan ole tarpeen, koska seuraavaa autoa ostettaessa myös tänä vuonna auton ostavat hyötyvät alemmista hinnoista.

Autokauppa hidastui heti Bernerin liikenneselvityksen julkasemisen jälkeen.

Berner huomauttaa Twitterissä, että kyse ei ole uudesta ehdotuksesta, vaan hankintatuki oli esillä jo torstain tiedotustilaisuudessa.

Berner kertoo, että huomenna alkaa keskustelu osoitteessa otakantaa.fi. Kommentteja voi lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen live@lvm.fi

– Käymme kaiken palautteen läpi, Berner lupaa blogikirjoituksessaan.

Päivitetty ja korjattu otsikkoa klo 20:46: Berner huomauttaa, että ehdotus ei ole uusi.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja