Valtiovarainministeri Saarikko liikuttui Woltin toimitusjohtajan sähköpostista – Miki Kuusi kiitti Suomea siitä, mitä on maalta saanut

Valtiovarainministeri Annika Saarikko liikuttui Woltin toimitusjohtajan sähköpostista 7:33
Valtiovarainministeri Annika Saarikko liikuttui Woltin toimitusjohtajan sähköpostista.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoo liikuttuneensa teknologiayhtiö Woltin toimitusjohtajan Miki Kuusen pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen edustajille lähettämästä sähköpostista.

Sähköpostissaan Miki Kuusi kiitti Suomea siitä, mitä hän on maalta saanut, ja kertoi haluavansa pitää yrityksellä ison roolin Suomessa.

– Se viesti kertoi minulle siitä, että ihmiset menestyksen keskellä ymmärtävät, mitä olemme tältä maalta itse kukin saaneet. Se teki minuun suuren vaikutuksen, Annika Saarikko kertoi toimittajille saapuessaan Säätytalolle hallituksen koronaneuvotteluihin. 

Saarikon mukaan yrityskauppa on iso signaali suomalaisen osaamisen merkityksestä.

– Wolt on ollut rohkea ja sitkeä yritysidea, joka lähti lentoon. Kaikille alustatalouden yrittäjille ei ensimmäisellä kerralla eikä toisellakaan kerralla käy niin, Saarikko luonnehti.

Saarikko tapasi tänään yhdessä elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) kanssa Kuusta ja Woltin toista perustajahahmoa Juhana Mykkästä valtiovarainministeriössä. Saarikko kutsui Woltin edustajat valtiovarainministeriöön saatuaan Miki Kuusen sähköpostin eilisiltana.

Wolt kertoi viime yönä, että yhdysvaltalainen ruoan tilauspalvelu DoorDash ostaa Woltin seitsemällä miljardilla eurolla. Wolt arvioi, että kaupasta maksetaan Suomeen veroja yli 600 miljoonan euron arvosta, kun kaupassa vaihdetut osakkeet päätyvät verotettavaksi.

Miki Kuusi kiitti Suomea eilen myös Woltin tiedotteessa, jossa kerrottiin isosta yrityskaupasta.

– Suomella on ollut valtava vaikutus siihen, millaiseksi yritykseksi Wolt on muotoutunut. Meille on tärkeää, että maksamme jatkossakin veromme tänne ja pystymme luomaan kasvavalle määrälle ihmisiä töitä ja tuloja Suomessa, Kuusi sanoi tiedotteessa.

– Meille on myös tärkeää, että yhteiskunta, josta olemme ponnistaneet, hyötyy tekemästämme työstä ja että esimerkiksi me perustajat maksamme veromme Suomeen ilman mitään kikkailua.

Ministeri Krista Kiuru Suomen koronatilanteesta:"Tämä laiva on saatava myrskyssä satamaan" 2:50
Ministeri Krista Kiuru kommentoi hallituksen neuvottelujen alla Suomen koronatilannetta: "Tämä laiva on saatava myrskyssä satamaan"

Lue myös:

    Uusimmat