Mainos

VTV: Työllisyystavoite karkaa käsistä – lisätoimia tarvitaan

Hallituksen tavoite nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin vuoteen 2019 mennessä ei näytä toteutuvan, joten valtiontalouden tasapainottaminen vaatii lisätoimia, toteaa Valtiontalouden tarkastusvirasto.  

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on julkaissut raportin, jossa arvioidaan hallituksen finanssipolitiikkaa sääntöjen ja hallituksen tavoitteiden valossa.

Hallituksen keskipitkän aikavälin tavoite on julkisen talouden vähintään -0,5 prosentin suuruinen rakenteellinen rahoitusasema. Tavoite perustuu 72 prosentin työllisyysasteeseen ja sen aikaansaamaan talouskasvuun. Raportin mukaan kevään 2017 puoliväliriihessä päätettyjen toimien perusteella työllisyystavoitetta ei kuitenkaan saavuteta vuoteen 2019 mennessä.

Näin ollen hallituksen keskipitkän aikavälin tavoite ei toteudu eli raportin mukaan valtiontalouden tasapainottaminen vaatii vielä listätoimia.

Viraston mukaan hallituksen toimet työllisyysasteen nostamiseksi eivät kuitenkaan ole olleet turhia, vaan ne ovat myös tukeneet talouden vakauttamista.

Valtiontalouden tarkastusviraston tehtävänä on riippumattomana tahona valvoa finanssipoliittisen lain noudattamista ja arvioida talousennusteiden luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä.

Valvontatehtävään kuuluvat arviot julkisen talouden kokonaisuuden ohjauksesta, valtiontalouden kehysten noudattamisesta ja EU:n vakaus- ja kasvusopimuksen noudattamisesta.

Myös talousnobelistin mukaan Suomella on edelleen ongelmia:

2:12


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.