Kansainvälinen mediajätti soitti valtioneuvostoon ja kysyi keksityistä Marinin väitteistä – valtioneuvosto tyrmää: "Ei millään tavalla ok, näyttää kivalta näpäytykseltä"

5:24
Katso videolta, miten Anttikoski kommentoi kohua kokonaisuudessaan

Yhdysvaltalaisen Lin Peace -nimisen Twitter-tilin virheellinen väite pääministeri Sanna Marinin (sd.) kommenteista on saanut runsaasti huomiota maailmalla. Nyt valtioneuvosto kommentoi kohua.

MTV Uutiset Live tavoitti aiheen tiimoilta valtioneuvoston viestintäjohtajan Päivi Anttikosken.

– Yksittäinen yhdysvaltalainen Twitter-käyttäjä oli tämän tviitin ilmeisesti eilen tehnyt. Suomen Yhdysvaltain-suurlähetystön lehdistöneuvos Helena Liikanen-Renger bongasi tämän varhaisessa vaiheessa. Juttelimme ja pohdimme, että mitä tälle tehdään, Anttikoski sanoo.

– Vaikka hän ilmoitti, että tämä väite ei pidä paikkaansa, tällaiset jutut lähtee usein ”viraaliksi” ja niinhän tässäkin kävi. Tosiasia on se, että pääministeri ei ole missään vaiheessa näitä John Boltonin kirjan väitteitä kommentoinut millään tavalla. Tviitti ei pidä millään tavoin paikkaansa.

Anttikosken mukaan myös kansanvälinen mediajätti CNN soitti eilen valtioneuvostoon ja kysyi Marinin väitteiden todenperäisyydestä.

"Ei ole millään tavalla ok"

John Bolton kertoi tuoreessa kirjassaan, että Trump kuvitteli Suomen olevan Venäjän vallan alla. Lin Piece -käyttäjätilin tekemän tviitin mukaan Marin olisi kommentoinut asiaa sanomalla, että ”totta puhuen olemme ajatelleet Yhdysvalloista samoin vuoden 2017 tammikuusta asti”.

Anttikosken mukaan ”brittiläinen uutisvuoto” eli Have I Got News for You -ohjelma on jakanut saman tyyppisen tviitin aiemmin vitsinä.

– Voisi sanoa, että tätä kautta se olisi voinut lähteä laajemmin leviämään. Mutta tarkemmin ei valitettavasti ole tällä hetkellä selvillä.

Anttikosken mukaan valtioneuvosto ei hyväksy virheellisen tiedon levittämistä.

– Ei ole millään tavalla ok, että Suomen valtiojohdon, tässä tapauksessa pääministerin, suuhun laitetaan sanoja, joita hän ei ole sanonut. Tviitin sanoma ei tietenkään ole meidän näkemyksemme, eikä tviitin leviäminen ole muutenkaan hyvä asia. Mutta toisaalta tämä on sitä arkipäivää, jonka kanssa eletään koko ajan.

– Tviitti on nokkela, näppärä, vähän hauskakin ja ulkoisesti näyttää kivalta näpäytykseltä. Sitä se ei meidän näkemyksemme mukaan kuitenkaan ole.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja