Valtio syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä – ministeri Paatero: Valtionyhtiöissä ei käytetä rikkurityövoimaa missään olosuhteissa

Ministeri Paatero ripitti Postia"rikkurityövoiman"käytöstä 1:42
Video: Ministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyöntekijöiden käytön lakon aikana

Posti joutuu tänään selvittämään lakon aikaista vuokratyövoiman käyttöään. Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ilmoitti eilisiltana ohjeistaneensa Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi.

– Valtionyhtiöiden ei tule käyttää rikkurityövoimaa missään olosuhteissa. Valtio-omistajan kanta on tässä äärimmäisen selkeä, Paatero linjasi.

Paateron mukaan omistajan vaatimuksen toteuttamista käydään tänään tarkemmin läpi Postin johdon kanssa. Posti ilmoitti Paateron ulostulon jälkeen selvittävänsä asiaa ja tiedottavansa lisää tämän päivän aikana.

Päivän aikana odotetaan myös mahdollisesti ilmoituksia uusista tukilakoista. Rautatiealan Unioni (RAU) saattaa tehdä asian tiimoilta päätöksiä tänään. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto (AKT) on myös valmistautunut kertomaan tukipäätöksistään viikon loppuun mennessä.

Merimies-Unioni on jo tehnyt periaatepäätökset valmiudesta ryhtyä tukilakkoihin. Tukilakoista ovat aiemmin ilmoittaneet Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) ja Ilmailualan Unioni (IAU).

Lakon sovittelussa on tänään välipäivä. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on kutsunut osapuolet uuteen tapaamiseen perjantaiaamuna.

Lue myös:

    Uusimmat