Mainos

Valtavat maastopalot piinaavat Kaliforniaa – sadattuhannet joutuneet jättämään kotinsa, sähköt katkeavat 1,5 miljoonalta kotitaloudelta

1:23
Video: Maastopalot repivät Kaliforniaa – evakuointi teki kylästä aavekaupungin.

Kaliforniassa riehuvat maastopalot ovat pakottaneet tuhannet ihmiset jättämään kotinsa. Lisäksi alueelle on luvassa tämän päivän aikana valtavia sähkökatkoksia.

Eri puolilla Kalifornian osavaltiota riehuu tällä hetkellä kaksi suurta maastopaloa. Palomiesten arvioiden mukaan maastopalojen taltuttamiseen voi mennä vielä useampia viikkoja, sillä voimakkaat tuulet ovat laajentaneet paloalueita hallitsemattomasti. 

Tänään alueelle on luvassa laajoja sähkökatkoja, joiden on arvioitu vaikuttavan 1,5 miljoonaan kotitalouteen. Aiemmin sähköt katkaistiin tilapäisesti yli 2,4 miljoonalta ihmiseltä, kertoo uutiskanava CNBC.

Tunnetut julkisuudenhenkilöt joutuneet evakuoitumaan

Kalifornian kuvernööri on julistanut osavaltioon hätätilan.

Tällä hetkellä maastopalot riehuvat sekä viinitiloistaan tunnetussa Sonoman piirikunnassa että Los Angelesin läheisyydessä sijaitsevalla julkisuudenhenkilöiden asuttamalla Gettyn alueella. 

Sonomassa niin sanotun Kincade-tulipalon vuoksi yli 180 000 henkilöä on kehotettu jättämään kotinsa, kun taas Gettyssä on evakuoitu noin 10 000 kotitaloutta. Evakuoitujen joukossa on myös tunnettuja julkisuudenhenkilöitä, kuten poliitikko Arnold Schwarzengger ja koripalloilija LeBron James.

Kincade- ja Getty-palojen lisäksi Kalifornian osavaltiossa riehuu kymmenittäin pienempiä paloja. Niitä sammuttamassa on noin 3 000 ihmistä, mutta tulipätsien taltuttamisen uskotaan silti kestävän vielä pitkälti toista viikkoa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja