Mainos

Kalifornian maastopalot ajoivat Arnold Schwarzeneggerin ja koripallotähti LeBron Jamesin kodeistaan

1:13
Kymmenettuhannet paenneet, jopa kaksi miljoonaa vaarassa menettää sähköt – helikopterikuva näyttää Kaliforniassa raivoavat tulipalot

Kaliforniassa riehuvat maastopalot ovat pakottaneet myös julkisuuden henkilöitä evakkoon.

Lähellä Los Angelesia sijaitsevaa Getty-keskusta maanantaina syttynyt Getty-palo levisi nopeasti etelään ja länteen tuhoten yli 200 hehtaaria maastoa. Asukkaat joutuivat pakenemaan liekkejä yön selkään.

Pakoreissulle lähtivät muun muassa Los Angeles Lakers -koripalloseuran supertähti LeBron James ja osavaltion ex-kuvernööri Arnold Schwarzenegger.

– Nämä Los Angelesin tulipalot eivät ole mikään vitsi. Jouduin evakuoimaan perheeni kodistani, ja olen ajanut ympäriinsä etsimässä vapaita huoneita. Eipä ole onnistanut, koripalloilija kirjoitti Twitterissä. Myöhemmin hän täydensi tviittiään kertomalla, että yösija oli löytynyt.

Schwarzenegger puolestaan kertoi lähteneensä evakkoon aamuyöllä puoli neljältä.

– Älkää pelleilkö evakuointimääräysten kanssa, vaan lähtekää. Juuri nyt olen kiitollinen, että meillä on maailman parhaat palomiehet. He ovat todellisen elämän toimintasankareita, Schwarzenegger sanoi.

Hätätila koko osavaltioon

Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom on julistanut koko osavaltioon hätätilan tulipalojen ja niitä lietsovien myrskytuulien vuoksi. Sonoman viinialueen tulipalo, eli niin sanottu Kincade-palo, riistäytyi maanantaina jälleen hallinnasta, ja pakotti kymmeniä tuhansia ihmisiä evakkoon. Palosta ei ollut maanantaina hallinnassa edes viittä prosenttia.

Kincade-palo on tuhonnut jo ainakin sata neliökilometriä maastoa. Muun muassa juuri kunnostettu, yli 150-vuotias Soda Rock Winery -viinitila Healdsburgissa tuhoutui täysin palossa.

Kincade- ja Getty-palojen lisäksi osavaltiossa riehuu kymmenittäin pienempiä paloja. Niitä sammuttamassa on noin 3 000 ihmistä, mutta tulipätsien taltuttamisen uskotaan silti kestävän vielä pitkälti toista viikkoa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja