Mykistävät tuhot tallentuivat videolle: 250 000 ihmistä on paennut Kaliforniassa riehuvia maastopaloja, 23 on kuollut – voi kestää viikkoja ennen kuin liekit saadaan hallintaan

Luksuskodit paloivat maan tasalle Malibun kaupungissa 0:46

Noin 250 000 ihmistä on paennut Kalifornian osavaltiossa leviäviä maastopaloja.

Katso yltä video: Luksuskodit paloivat maan tasalle Malibun kaupungissa.

Kolme maastopaloa on riehunut Kalifornian osavaltiossa torstaista lähtien. Ne ovat vaatineet jo 23 kuolonuhria. Kymmeniä on kateissa, ja noin 250 000 ihmistä on määrätty pakenemaan kodeistaan, uutisoi BBC News.

Katso alta video: Palomiehet yrittivät sammuttaa liekkien nielemää luksuskotia.

Palomiehet yrittivät sammuttaa liekkien nielemää luksuskotia 0:46

Liekit levisivät pahimmillaan jalkapallokentän kokoisen alan sekunissa

Osavalton pohjoispuolella leviävä Camp-maastopalo levisi lauantain aikana 40 500 hehtaarin alueelle ja on tuhonnut noin 6 700 rakennusta. Kyseessä on tuhoisin maastopalo koskaan osavaltion historiassa.

Camp-maastopalo on tuhonnut noin 27 000 asukkaan Paradisen kaupungin. CNN:n mukaan liekit levisivät pahimmillaan jalkapallokentän kokoisen alan joka sekunti. Palopäälliköt arvioivat, että voi kestää jopa kolme viikkoa ennen kuin liekit saadaan haltuun.

Eteläosissa roihuavat Hill- ja Woolsey-maastopalot saivat alkunsa samoihin aikoihin torstaina. Woolsey-maastopalo levisi julkkisten suosimaan Malibun rantakaupunkiin perjantaina. Palo kattaa nyt 28 000 hehtaarin alueen.

Useat julkisuuden henkilöt, kuten Kim Kardashian West, Caitlyn Jenner, Lady Gaga ja Guillermo Del Toro ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan. Malibu on noin 13 000 ihmisen kaupunki ja siellä sijaitsee miljoonien arvoisia luksuskoteja.

Maastopaloja lietsoneet tuulet ovat tyyntyneet hetkellisesti

Meteorologit ovat varoittaneet, että tilanne saattaa jatkua vaarallisena ensi viikolle asti. Maastopaloja lietsoneet, kuumat Santa Anan tuulet ovat toistaiseksi tyyntyneet. Tilaisuus pyritään käyttämään hyväksi Woolsey-maastopalon rajaamisessa.

Lue myös:

    Uusimmat