Vältä nettikaupan huijarit: Näin teet jouluostokset turvallisesti

Kaupan Liiton mukaan joka neljäs suomalainen suunnittelee tekevänsä jouluostoksia verkossa. Kuten kivijalkakaupassakin on verkkokaupat hyvä ”haistella” etukäteen ennen sisään astumista ja ostamista.

Verkkokaupan maksuratkaisuja tarjoava Klarna kokosi vinkkejä, jotka kuluttajien kannattaa ottaa huomioon voidakseen tehdä turvallisesti verkko-ostoksia:

1. Tutki taustat. Netissä on lukuisia sivustoja, jossa muut kuluttajat kommentoivat verkkokauppiaita, jotka ovat paljastuneet huijareiksi. Nopealla haulla verkossa nämä kauppiaat yleensä paljastuvat.

2. Varmista, että yrityksen yhteystiedot ja osoite vastaavat sitä, mitä yritys sanoo olevansa.

3. Tarkista, että verkkokaupalla on luotettava verkkokauppasertifikaatti, joka takaa turvalliset ostokset. Verkkosivu, joka on liitetty ketjuorganisaatioiden turvallisemman verkkokaupan ohjelmaan, lisää verkkokaupan luotettavuutta.

4. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Luultavasti se onkin. Muista, että vaikka verkosta voi löytää hyvin edullisia tuotteita, liian matalien hintojen pitäisi olla varoitusmerkki.

5. Valitse maksuvaihtoehto, jossa voit maksaa tuotteen vasta toimituksen jälkeen. Näin pystyt varmistamaan, että saat oikeat tuotteet ja että tuotteet ovat ehjiä.

6. Varmista, että maksamiseen siirryttäessä on internetin yhteyslaatuna suojattu https. Huomaat tämän tunnuksen selaimen osoiterivillä.

Lähde: Deski

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat