Vältä jääkaapin pinttyneet tuoksut ja turhat pöpöt – näin puhdistat oikein!

Haaveiletko raikkaantuoksuisesta ja siististä jääkaapista? Aloita kevätsiivous jääkaapin perusteellisella puhdistuksella näiden ohjeiden avulla.

Jääkaapin puhdistus on yksi niistä kotitöistä, jotka unohtuvat helposti pitkäksikin aikaa. Jos siis kerran puhdistat jääkaappisi, kannattaa se tehdä kunnolla. Raikasta jääkaappisi näiden ohjeiden avulla.

1. Käännä lämpötilansäädin sulatusasentoon ja tyhjennä jääkaappi.

2. Jos jääkaappiin on kertynyt jäätä, voit nopeuttaa sulattamista esimerkiksi kuumavesiastioiden avulla. Älä irrota huurretta veitsellä, ettet riko jäähdytysjärjestelmää.

3. Irrota hyllyt sekä lokerot, ja pese ne.

4. Pyyhi tyhjä jääkaappi astianpesuainevedessä kastetulla puhtaalla liinalla. Pyyhi myös jääkapin ulkopuoli.

5. Tarkista, ettei poistovesiaukko ole tukkeutunut.

6. Poista hajut esimerkiksi ruokasoodan avulla. Tee soodasta ja vedestä paksua tahnaa, jolla pyyhit jääkaapin tasot ja hyllyt. Pyyhi tämän jälkeen hyllyt vielä kostealla rätillä. Jätä tämän jälkeen ainakin vuorokauden ajaksi avonainen ruokasoodapurkki jääkaappiin. Sooda imee itseensä hajut.

Voit kokeilla myös kahvia hajujenpoistajana. Kaada kahvinpuruja lautaselle ja jätä purut jääkaappiin ainakin vuorokaudeksi. Sinun ei tarvitse heittää käyttämiäsi kahvinpuruja pois, vaan voit sekoittaa sitä multaan, ja käyttää kukkien lannoitteena.

7. Anna jääkaapin pintojen kuivua ennen uudelleen täyttämistä.

8. Käy läpi ruuat, jotka aiot laittaa jääkaappiin. Heitä pois vanhaksi menneet ruuat ja sellaiset elintarvikkeet, joita et koskaan käytä.

9. Kytke virta ja järjestä tavarat jääkaappiin.

Lähteet: martat.fi, greenlivingideas.com

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja