Valokuva käräytti jo lopettaneen olympiavoittajan – sai kultansa kilpakumppanin dopingkäryn jälkeen

Korkeushypyn olympiavoittaja Erik Kynard on saanut puolen vuoden kilpailukiellon kielletyn menetelmän käytön vuoksi, kertoo muun muassa NBC. Kynard sai tammikuussa suonensisäisesti nesteytystä yli sallitun määrän. Hyppääjä kertoo kuitenkin lopettaneensa jo hyppyuransa.

Yhydsvaltalainen Kynard sijoittui hopealle vuoden 2012 olympialaisissa Lontoossa. Kultaa voittaneen venäläisen Ivan Uhovin suoritus kuitenkin hylättiin vuonna 2019, kun hänen katsottiin käyttäneen kiellettyjä aineita. Näin Kynard julistettiin voittajaksi.

Nyt tullut kilpailukielto ei vaikuta Kynardin tekemiseen, sillä mies kertoo lopettaneensa aktiiviuransa jo viime kesänä.

– Hyväksyn tämän rangaistuksen, mutta en kuitenkaan ole enää aktiiviurheilija, Kynard viestitti NBC:n mukaan sen jälkeen, kun Yhdysvaltain antidopingtoimisto oli kertonut rangaistuksesta.

– Tein virheen ollessani jo siirtymässä urani jälkeiseen aikaan. En ole aikeissa palata kilpailuihin kilpailukiellon jälkeen. Olen aina ollut puhtaan urheilun puolestapuhuja.

Kynard sanoo pitävänsä viime kesän Yhdysvaltojen olympiakarsintoja uransa päätepisteenä. Hän jäi kilpailussa neljänneksi ja ilman olympiapaikkaa Tokion kisoihin.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n tilastoissa Kynardin viimeisin tulos on viime heinäkuulta, kun hän ylitti korkeuden 212 Stars and Stripes Classic -kilpailussa Georgiassa Yhdysvalloissa.

USADA alkoi NBC:n mukaan tutkia Kynardin tapausta saatuaan ulkopuolisen vihjeen urheilijasta sosiaalisessa mediassa tammikuussa julkaistusta valokuvasta. Valokuvassa Kynard on saamassa suonensisäistä nesteytystä. NBC:n mukaan Kynardin käyttämä aine ei ole urheilussa kiellettyjen aineiden listalla, mutta hyppääjän saama annos ylitti kuitenkin sallitun määrän.

Lue myös:

    Uusimmat