Valmistele reidet kesäkuntoon! Näin pääset parhaiten eroon selluliitista

Useimmilla meistä on selluliittia ja yhtä moni meistä haluaisi päästä siitä mahdollisimman tehokkaasti eroon.

Noin 80 prosentilla naisista on selluliittia, joten et ole asian kanssa millään tavalla yksin. Selluliittia löytyy kaikenikäisiiltä naisilta, erityisesti pakaroiden ja reisien alueelta.  

Selluliitti johtuu siitä, että rasva työntää ihoa ylöspäin, joka ilmenee ihon muhkuraisuutena. Selluliitin häivyttämiseen on kehitelty joukko erilaisia voiteita. Nämä voiteet kosteuttavat ja hoitavat ihoa pintapuolisesti, mutta ne eivät saa selluliittia sulamaan pois. Jos haluat vaikuttaa selluliittiin pintaa syvemmältä, ota seuraavat keinot osaksi ihonhoitorutiineitasi.

Käytä vartaloharjaa päivittäin

Vaikka ihon päivittäinen harjaus saattaa tuntua vaivalloiselta, sen hyödyt puhuvat puolestaan. Harjaa ihoa ennen suihkuun menoa nilkoista alkaen. Jo viiden minuutin harjaus parantaa verenkiertoa, mutta myös kuorii tehokkaasti kuivaa ihoa. Myös vartalon hierominen laittaa verenkierron liikkeelle ja vaikuttaa positiivisesti ihon kuntoon. Muista kosteuttaa iho huolelisesti harjauksen jälkeen!

Harrasta aerobista liikuntaa

Aerobinen liikunta, kuten juokseminen, on avain selluliitin karkottamiselle. Mitä tehokkaampi treeni on, sitä paremmat vaikutukset sillä on kuntoosi, mutta myös selluliittiin. Vaikka kovatehoisessa liikunnassa keho käyttääkin energiakseen hiilihydraatteja, palautumisvaihe polttaa tehokkaasti rasvaa. Lähde siis oikopäätä lenkille, uimaan tai pyöräilemään.

Juo runsaasti vettä, mutta älä liikaa

Riittävällä veden juomisella on lukuisia terveysvaikutuksia, mutta harva tietää, että se tehoaa myös selluliittiin. Epäterveellisten elämäntapojen seurauksena ihon alle varastoituu myrkkyjä, jotka aiheuttavat osaltaan selluliittia. Vesi on tehokas puhdistaja, sillä se huuhtelee myrkyt pois tehden ihostasi raikkaan ja nuorekkaan. Älä kuitenkaan liioittele, sillä liian runsas vedenjuonti voi aiheuttaa turvotusta.

Älä huononna verenkiertoasi syömällä 

Jalostetut ja rasvaiset ruoat ovat osasyynä huonoon verenkiertoon, joka taas johtaa helposti selluliitin muodostumiseen Runsaasti antioksidantteja ja kivennäisaineita sisältävät ruoat auttavat estämään rasvaisen ruoan aiheuttamia soluvaurioita ja näin ollen estävät myös selluliitin muodostumista. Erityisesti runsaasti lesitiiniä sisältävien ruokien on todettu olevan erinomaisia ihosi kunnon kannalta. Nauti siis huoletta salaattia, maapähkinöitä, omenia ja kananmunia.

Syö proteiinipitoisia ruokia

Proteiini stimuloi ja vahvistaa ihon kollageenin tuotantoa ja elastisuutta, joka pitää osaltaan selluliitin loitolla. Proteiini auttaa vahvistamaan lihaksia, mutta myös pitämään rasvavarastot paikallaan, jolloin selluliittia ei pääse muodostumaan yhtä helposti. Lisää siis ruokavalioosi vähärasvaista lihaa, maitoa ja palkokasveja pitääksesi ihosi kunnossa.

Kävele portaita aina kun mahdollista

Eräs keino päästä eroon muhkuraisesta ihosta on käyttää monipuolisesti alavartalon lihaksia. Portaiden nouseminen on helppo keino saada veri kiertämään ja rasvan palamaan, mutta se auttaa myös ylläpitämään iän myötä heikkenevää lihaksistoa. Ja mikä parasta, portaita voi kävellä lähes missä vain!

Video: Muista pitää veri kiertämässä myös työpäivän aikana!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja