Valmistavan leirin tulokset lupailevat hyvää, nähdäänkö MM-kisoissa heti hieno suomalaistemppu? – "En tarkkoja metrejä paljasta"

Silja Kosonen vahvassa heittovireessä MM-kisoihin – ”Moukari on lentänyt valmistavalla leirillä hyvin” 18:14
Silja Kosonen on heittänyt pitkiä kaaria MM-kisoihin valmistavalla leirillä.

Suomen moukaritähdet Silja Kosonen ja Krista Tervo lähtevät hyvässä kunnossa perjantaina alkavaan MM-kisaurakkaansa.

Tervo ja Kosonen ovat tällä kaudella olleet kumpikin hyvässä heittovireessä. Kumpikin heittäjä on viskonut moukarinsa tällä kaudella useamman kerran yli 70 metrin. MM-kisoihin valmistavan leirin suoritukset lupaavat hyvää MM-kisoja ajatellen.

– En ihan tarkkoja metrejä paljasta, mutta sanotaan näin, että valmistavalla leirillä on ainakin hyvin lentänyt moukari. Kaikki on valmentajan kanssa tehty sen eteen, että täällä lentäisi kauas, 19-vuotias Kosonen kertoo MTV Urheilulle.

– Toivotaan, että tulisi ennätys. Sen verran voin sanoa, että olen hyvässä kunnossa. Sen näkee perjantaina, miten pääkoppa kestää.

Suomen moukarinaiset nähdään MM-karsintaringissä jo kisojen avauspäivänä perjantaina. Sekä Tervon että Kososen tähtäin on asetettu tiukasti finaalipaikkaan.

– Haluaisin finaaliin päästä. Se oli jo viime vuonna Tokiossa lähellä. Uskon, että se on hyvällä onnistumisella mahdollista, Kosonen summaa.

Myös Suomen ennätyksen tällä kaudella uuteen uskoon heittänyt Tervo uskoo vakaasti finaalipaikkaan.

– Uskon, että pystyn pääsemään finaaliin ja siellä on sitten kaikki auki. Paljon heittäjiä on heittänyt samojen metrien sisälle, joten finaalissa olisi kaikki auki, Tervo sanoo.

MM-kisoissa nähdään peräti kolme moukarinaista, sillä Tervon ja Kososen lisäksi myös Suvi Koskinen lunasti kisalippunsa Eugeneen viime tingassa. Kolmikko pystyy antamaan toisilleen tarvittavaa tukea ja tsemppiä kisasuorituksen keskellä.

– Se on siistiä, että meillä on täysi kolmikko. Meidän lajissa on aina ollut hyvä yhteishenki. Se hetki, kun kuuli Suvinkin pääsevän kisoihin – aikamoiset tuuletukset kyllä tuli, Tervo naurahtaa.

– Uskon, että se auttaa meitä paljon, kun on useampi täällä kisoissa. Kun näkee, miten toinen heittää, se puskee itseänikin eteenpäin. Siitä on hyötyä, kun on useampi (suomalainen) samassa lajissa, Kosonen toteaa.

Krista Tervo uskoo vakaasti MM-finaalipaikkaan – ”Pitää luottaa omaan kuntoon” 18:14
Suomen ennätyksen tällä kaudella heittänyt Krista Tervo jahtaa finaalipaikkaa MM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat