Silja Kosonen lataa kultamitalitavoitteen – aikoo laittaa metrilukemat uusiksi

Suomen paras moukarinheittäjä Silja Kosonen on asettanut ensi kesälle todella kovat tavoitteet. 21-vuotias moukarinainen puhuu suoraan EM-kultamitalista.

Kosonen on harjoitellut laadukkaasti hyvin sujuneen viime kauden jälkeen. Viime kesänä Turun Urheiluliiton heittäjä kiskoi moukarinsa järjestään yli 70 metrin. Palkintona oli MM-kisoista upea viides sija tuloksella 73,89.

Kosonen oli läpi kesän itse varmuus, joten on hieman yllättävää, että nimen omaan sillä saralla on harjoituksissa tullut merkittävää parannusta.

Harjoituksissa heitossa on ollut viimeisinä vuosina ehkä yksi hyvä heitto, mutta nyt se on kääntynyt niin, että on ehkä yksi huono heitto. Tekniikasta on saatu todella hyvä ja tasainen, ja siinä on varmuutta. Se on ainakin ihan lupaavaa, Kosonen kertoo harjoituksistaan.

– Tuntuu kivalta heittää tällä hetkellä. Teknisesti menee todella hyvin.

Kososella on edessään kesällä Rooman EM-kilpailut sekä Pariisin olympialaiset. Varsinkin EM-kisat on piirretty isosti kalenteriin.

– EM-kulta olisi ihan kiva, ja koen, että se olisi ihan mahdollista. Nyt ei saa vaan teloa itseään ja pitää toivoa, että pysyy mahdollisimman terveenä, Kosonen täräyttää.

Kun katsoo 21-vuotiaan heittäjän kehitystä vuosien varrella, on tavoite erittäin realistinen. Vuonna 2020 moukari lensi ensi kerran yli 70 metriä (71,34), ja sen jälkeen leka on liitänyt aina vain pidemmälle. Vuonna 2021 tulos oli jo 73,43 ja viime kesänä oma ennätys kirjattiin jo 74,19.

EM-kulta on tavoite, ja siihen tarvitaan oma ennätys. Harjoitusten perusteella Kosonen uskaltaa laittaa entistä kovempia metrilukemia tiskiin.

Uskon, että pitää heittää jopa 76 metriä. Nyt on oma heittäminen sen verran lupaavaa, että toivon olevani siinä kunnossa (kesällä), Kosonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat