Valmistaja halusi tutustua kilpailijan autoon halvalla – vuokrasi pariskunnan Teslan ja rälläsi sen piloille

On enemmän sääntö kuin poikkeus, että autovalmistajat tutustuvat kilpailijoidensa tuotteisiin perusteellisesti suunnitellessaan omia mallejaan. Tyypillisesti valmistajat käyvät ostamassa kiinnostavan auton, purkavat sen atomeihin ja perehtyvät siihen, miten auto on valmistettu ja mitä se pitää sisällään.

Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler on kuitenkin valinnut hieman toisenlaisen lähestymistavan. Sen kerrotaan vuokranneen Tesla Model X:n Sixt-autovuokraamosta ja antaneen sille kovaa kyytiä.

Valitettavasti kyseisen Model X:n kuului saksalaiselle pariskunnalle, jotka omistavat useammankin Teslan ja vuokraavat niitä Sixtin kautta lisätienestien toivossa. Pariskunnalla ei ollut hajuakaan siitä, kuka oli vuokrannut heidän autossa ennen kuin se palautettiin heille huonossa kunnossa.

Saksalaislehti Der Spiegelin mukaan auto oli kokenut todella kuvia. Seitsemän viikkoa kestäneen vuokrauksen aikana auto oli muun muassa purettu alkutekijöihinsä ja laitettu takaisin kasaan, se oli altistettu kovalle kuumuudelle ja sillä oli ajettu erilaisilla testiradoilla niin Saksassa kuin Espanjassakin.

Auton laskettiin kärsineen yhteensä 15 674 euron edestä vahinkoa. Pariskunta kuitenkin hakee Daimlerilta ja Sixtiltä yhteensä lähes 100 000 euron korvauksia sekä auton vahingoista että korjaamolla vietetystä ajasta, jolloin he eivät voineet vuokrata autoa. He eivät kuitenkaan usko saavansa pyytämäänsä summaa, koska heillä ei omien sanojensa mukaan ole varaa lähteä taistelemaan Daimlerin ja Sixtin kokoisten jättiläisten lakimiesarmeijoita vastaan.

Daimlerin edustaja kertoi Spiegelin haastattelussa, että autojen vuokraaminen tällaisiin tarkoituksiin on yleistä, eivätkä he aio kommentoida yksittäistapauksia. Edustajan mukaan vuokra-autojen vakuutukset kattavat kaikki niille mahdollisesti aiheutuvat vahingot.

Daimlerilla lienee laskettu, että vuokra-autojen käyttäminen mahdolliset korvauksetkin mukaanlaskettuna tulee halvemmaksi kuin auton ostaminen omaksi.

Lähde: Jalopnik

***

13:17

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja