Valmista jalat kevääseen – näin saat karheat kantapäät pehmeiksi

Talvella jalat hautuvat suurimman osa ajasta villasukissa, jolloin kuivat kantapäät eivät olekaan esillä. Kevättä kohden mentäessä kannattaa kuitenkin jo ajoissa alkaa hoitaa omia jalkojaan.

Talvi on haastavaa aikaa jaloille. Jalat hautuvat pitkiä aikoja paksuissa talvikengissä tai kotona lämpöisissä sukissa tai tohveleissa. Kylmä, kuiva ilma kuivattaa tunnetusti ihoa – niin myös jalkojen ihoa.

Kevättä kohden aletaan haaveilemaan jo avokkaista. Niitä varten täytyy jalat kuitenkin saada kevätkuntoon. Milloin kannattaa alkaa kiinnittää huomiota korppujalkojen hoitoon?

– Mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tietenkin. Paras olisi, jos jalkoja hoitaisi vuoden ympäri, vastaa Lumenen tiedottaja Misme Yrjölä.

Tärkeintä jalkojen ihon hoidossa on ehdottomasti kosteutus. Tätä toimenpidettä kannattaisikin ylläpitää ympäri vuoden. Jalkavoiteet sopivat useimpien jaloille, mutta erityisen kuivaihoisen kannattaa valita paksumpi rasva.

– Jalkavoide levitetään aina puhtaisiin ja kuiviin jalkoihin. Oikein kuiville kantapäille kannattaa valita ravitseva ja täyteläinen vartalovoi.

Hyvä niksi on sujauttaa rasvatut jalat puhtaisiin sukkiin. Kosteusvoide pääsee tällöin imeytymään ja hellimään kuivaa ihoa, eikä rasva heti hieroudu iholta esimerkiksi pussilakanoihin.

Kosteutuksen lisäksi kannattaa ihoa ehdottomasti myös kuoria. Karkea kuorintavoide, pesusieni tai jaloille tarkoitettu raspi tai hohkakivi ovat myös hyviä aseita karheiden kantapäiden taltuttamiseen. Ennen kuorintaa voi myös liottaa jalkoja kotona rentouttavassa jalkakylvyssä.

Kotipedikyyrin viimeistelevät lakatut varpaankynnet.

– Aluslakalla, värilakalla ja kirkkaalla päällyslakalla loihditaan helposti kauniit varpaankynnet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja