Valmetin tulos kasvoi 16 prosentilla viime vuonna

Yhtiön tilauskanta oli vuoden lopussa lähes 4 miljardia euroa.

Konepajayhtiö Valmetin vertailukelpoinen tulos oli loka–joulukuussa 183 miljoonaa euroa. Tulos laski edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta seitsemän prosenttia.

Valmetin liikevaihto sen sijaan pysyi kutakuinkin toissa vuoden tasolla. Yhtiön liikevaihto oli noin 1,5 miljardia euroa loka–joulukuussa.

Kokonaisuudessaan Valmet teki kuitenkin hyvän tuloksen viime vuonna. Yhtiön koko vuoden vertailukelpoinen tulos kasvoi 16 prosenttia ja oli 619 miljoonaa euroa. Liikevaihto puolestaan kasvoi yhdeksällä prosentilla noin 5,5 miljardiin euroon.

Valmetin viime vuonna saamat tilaukset pysyivät lähes edellisvuoden lukemissa eli noin 4,9 miljardissa eurossa. Vuoden lopussa yhtiön tilauskanta oli liki 4 miljardia euroa.

Tilaukset kasvoivat Etelä-Amerikassa ja pysyivät toissa vuoden tasolla Pohjois-Amerikassa. Tilaukset sen sijaan laskivat Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella, Kiinassa ja Aasian sekä Tyynenmeren alueella.

Valmetin hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että yhtiö maksaa viime vuodelta osinkoa 1,35 eroa osakkeelta. Osinkoehdotus vastaa 70:tä prosenttia yhtiön nettotuloksesta, ja se esitetään maksettavaksi kahdessa erässä.

Valmet arvioi, että yhtiön liikevaihto pysyy tänä vuonna viime vuoden tasolla. Vertailukelpoisen tuloksen yhtiö taas ennakoi pysyvän viime vuoden tasolla tai kasvavan.

Lue myös:

    Uusimmat