Valmennusjohtaja maltillisilla tavoitteilla MM-kisoihin – sai lisävalaistusta Tero Pitkämäen tilanteeseen paikan päällä treeneissä

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola sanoi MTV Urheilulle, ettei Suomi lähde välttämättä mitalitavoitteilla Dohan MM-kisoihin. Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen tilanne on vielä avoinna, mutta Niemi-Nikkolan mielestä Pitkämäen tilannetta kannattaa seurata tarkkaan. 

Valmennusjohtaja Niemi-Nikkola on seurannut Kalevan kisojen tulostasoa tyytyväisenä. Urheilijat ovat tehneet hyviä tuloksia koleasta ilmasta huolimatta. 

– Esiin voidaan nostaa esimerkiksi Taika Koilahden suoritus pituudessa ja Maria Huntingtonin ottelussa, Niemi-Nikkola sanoi MTV Urheilun haastattelussa. 

– Täytyy kuitenkin muistaa, että Kalevan kisoissa tärkeintä on voittaa Suomen mestaruus. 

Niemi-Nikkolan mukaan kaikki MM-kisojen karsintarajan ylittäneet ovat lähtökohtaisesti mukana. Mitalitavoitteita ei välttämättä aseteta. 

– Mukana on isompi joukkue kuin idotettiin, jopa 20 urheilijaa. 

Keihäsmiesten tilanne puhuttaa edelleen. Tero Pitkämäki ei ole avannut kauttaan vielä, mutta Niemi-Nikkola sanoo, että hänen tilannettaan ei ole vielä päätetty. 

– Olin katsomassa Pitkämäen heittoharjoitusta. Totesin, että häntä kannattaa odottaa. 

Lue myös:

    Uusimmat