Vallilan taksisyöksy: Kuski ajoi liian lujaa, paljastavat kuulustelut – "Ainekset pahempaan"

Taksi putosi alas Helsingin Vallilassa – Katso videota paikalta 0:39
Taksi putosi korkealta katolleen Helsingin Vallilassa – katso video paikan päältä.

Poliisi on kuulustellut Helsingin Vallilassa useiden metrien matkan katolleen pudonneen taksin kuljettajaa ja toista matkustajaa.

Taksi ajoi aidan läpi ja putosi katolleen joulupäivänä Lemuntiellä Helsingin Vallilassa ajettuaan vasta joidenkin satojen metrien matkan.

Tapauksen sijaistava tutkinnanjohtaja Lasse Manninen kertoo MTV Uutisille, että matkustajan mukaan auton vauhti oli liian kova. Tarkempaa tietoa ajonopeudesta ei ole.

– Matkustajan kertoman perusteella ajonopeus ja keliolosuhteet ovat vaikuttaneen tapahtumankulkuun – että on käynyt, miten on käynyt, Manninen kertoo.

Kuljettaja: Tilanne oli nopea

Kuulusteluissa kuljettaja ei ole itse osannut kertoa asiasta mitään tarkempaa. Tilanne oli kuitenkin hänen mukaansa mennyt nopeasti. 

Kohdassa, jossa tie kaartuu vasemmalle, oli auto ajautunut oikealle ja ajanut verkkoaidan läpi. Mannisen käsityksen mukaan ulosajopaikka oli parkkipaikan omainen.

Ajauduttuaan verkkoaidan läpi auto putosi 6–8 metrin matkan alas ja päätyi katolleen. Onnekkaasti osalliset selvisivät suhteellisen pienillä vammoilla.

– Onni onnettomuudessa, säikähdyksellä kaikki osalliset selvisivät. Ainekset oli pahempaan, Manninen luonnehtii.

Kaikki osalliset ovat olleet tapauksen johdosta sairaalassa, mutta päässeet jo sieltä pois.

Useita metrejä pudonneen taksin kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta vammantuottamuksesta.

Jukka, 70,  on ajanut taksia 50 vuotta – lataa suorat sanat, millaista on yrittäjyys alalla: "Ollut selviytymistä viimeiset viisi vuotta" 8:16
Katso myös: Jukka, 70,  on ajanut taksia 50 vuotta – lataa suorat sanat, millaista on yrittäjyys alalla: "Ollut selviytymistä viimeiset viisi vuotta".

Lue myös:

    Uusimmat