Vallilan taksiturmasta uutta tietoa: Tästä syystä taksi syöksyi useita metrejä alas

Taksi putosi alas Helsingin Vallilassa – Katso videota paikalta 0:39
Taksi putosi alas Helsingin Vallilassa – katso video paikan päältä.

Valvontakameratallenteet ovat tuoneet lisävalaistusta joulukuussa Helsingin Vallilassa tapahtuneeseen taksiturmaan. 

Kolme ihmistä loukkaantui varhain joulupäivänä, kun taksi syöksyi useita metrejä kaiteen läpi alas kadulle Helsingin Vallilassa. Taksinkuljettaja sekä kaksi matkustajaa joutuivat sairaalaan, mutta ovat päässeet jo pois hoidosta. 

Tuoreeltaan onnettomuuden syy ei ollut selvillä, mutta nyt valvontakameran tallenteista on voitu selvittää tapahtuminen kulkua. 

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Korkalainen kertoo MTV Uutisille, että onnettomuuteen oli osallisena myös toinen auto. 

Toisenkin auton kuskia epäillään

Onnettomuus tapahtui, kun taksi oli ajamassa Lemuntietä alas. Korkalaisen mukaan tiellä on jyrkkä 90 asteen mutka vasemmalle ja siinä samassa käyntiliittymä oikealle kiinteistön pihaan. Toisesta suunnasta, 90 asteen mutkan takaa oli tullut toinen ajoneuvo, joka oli kääntymässä kiinteistön pihaan pysäköintialueelle. 

– Ajoneuvo oli pysähtynyt osittain vastaantulevien kaistan päälle. Tässä tilanteessa taksi joutuu väistämään tien oikeaan laitaan, josta se ajautui kaiteen läpi pudotukseen, Korkalainen sanoo.

Tähän asti taksinkuljettajaa on epäilty liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta vammantuottamuksesta. Nyt myös vastaantulevan auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta vammantuottamuksesta. 

Taksi väärin rekisteröity

Tutkinnassa on myös selvinnyt, että turma-autoa eli taksia ei oltu rekisteröity luvanvaraiseen liikenteeseen. 

– Taksiyritystä epäillään liikenteessä käytettävän ajoneuvon väärästä rekisteröinnistä. 

Rekisteröintiä lukuun ottamatta taksi oli ennen onnettomuutta muuten kunnossa. 

Poliisi on päässyt kuulemaan kaikkia turman osapuolia. Taksinkuljettaja on antanut asiassa oman alustavan selvityksensä, mutta häntä on tarkoitus kuulla vielä uudelleen. 

– En kuitenkaan avaa sitä, mitä hän on sanonut. 

Toisen ajoneuvon kuljettaja on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Poliisin on tarkoitus kuulla vielä myös taksiyrityksen edustajaa. 

Korkalainen arvioi, että jutun esitutkinta valmistuneen noin kuukauden sisällä, jonka jälkeen se toimitetaan syyttäjälle syyteharkintaa varten. 

Lue myös:

    Uusimmat