Mainos

Valkoposkihanhien ensijoukot ylittivät Suomen

Arktisten valkoposkihanhien ensimmäinen pääjoukko lensi varhain aamulla eteläisen ja kaakkoisen Suomen yli. Pohjanmeren rannikolla talvehtineet valkoposki- ja sepelhanhet lepäsivät muutamia viikkoja Virossa ja Golannissa ennen pitkää matkaansa arktisille pesimäalueilleen Venäjän tundralle.

BirdLife Suomen lintuharrastajat laskivat aamukahdeksaan mennessä Kotkassa 40 000 valkoposkihanhea. Kiteellä havaittiin 25 000 hanhea. Itäisimmällä Suomanlahdella havaittiin tavallista enemmän tundrahanhia.

Pernajassa, Kotkassa ja Virolahdella nähtiin Suomessa harvinainen punakaulahanhi. Virolahdella oli samassa parvessa peräti viisi punakaulahanhea. Kotkassa taas valkoposkihanhien seurassa lensi kaksi uhanalaista kiljuhanhea.

Sepelhanhet ja monet kahlaajalajit vielä saapumatta

Viime yönä nähtiin pääkaupunkiseudun yllä runsaasti alleja ja mustalintuja yömuutossa. Lähiviikkoina saapuvat sepelhanhet jo joukko kahlaajia, jotka ovat vielä pysytelleet talvehtimispaikoissaan. Arktisilla alueilla pesivien lintujen muuttoa Suomen yli, Arktikaa, seuraa joka kevät suuri joukko lintuharrastajia. He kokoontuvat Kirkkonummelle Porkkalanniemeen, Vironlahdelle sekä Porvoon niemenkärkeen ja ulkosaariin.

Suotuisalla säällä näkee yhdestä havaintopaikasta jopa kymmeniätuhansia valkoposki- ja sepelhanhia tai satojatuhansia alleja ja mustalintuja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.