Valkoisia ja aasialaisia miehiä syrjitään työnhaussa? Entinen työntekijä haastoi Googlen oikeuteen

Entinen työntekijä on nostanut kanteen Googlen omistamaa Youtubea vastaan, sillä kokee sen rekrytoinnin syrjiväksi. Taustalla piillee yrityksen tavoite kohentaa julkikuvaansa monimuotoisemmaksi.

YouTuben entinen työntekijä Arne Wilberg kertoo, että hänet erotettiin rekrytoijan tehtävästään noustuaan vastustamaan videopalvelun omistavan Googlen toimintatapoja.

Jättiyhtiö oli Wilbergin mukaan perunut työhaastatteluja, mikäli potentiaalinen työntekijä ei ollut nainen, musta tai latinalaisamerikkalainen. Asiasta kertovat esimerkiksi The Wall Street JournalThe Telegraph ja The Verge.

Google puolustautui kertomalla palkkaavansa työnhakijoita näiden osaamisen, ei etnisen taustan, vuoksi. Yhdysvalloissa Googlen työntekijöistä 69 prosenttia on miehiä, 56 prosenttia valkoisia ja 35 prosenttia aasialaisia.

Googlea ja muita teknologiayrityksiä on syytetty siitä, että valtaosa niiden työntekijöistä on valkoisia miehiä. Wilberg puolestaan syyttää oikeuskanteessaan Googlea systemaattisesta valkoihoisten ja aasialaisten miesten syrjinnästä.

***

1:48

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja