Valkeakosken kaksoismurhasta epäilty 33-vuotias mies vangittiin, toinen edelleen pidätettynä: "Asiallisia, hiljaisia miehiä ovat"

Poliisi tutkii Valkeakosken kuolemia kahtena murhana 0:32

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut 33-vuotiaan miehen kahdesta murhasta, vahingonteosta, tuhotyöstä ja varkaudesta epäiltynä.

Viranomaiset löysivät perjantain ja lauantain välisenä yönä kaksi miestä kuolleena asunnosta Valkeakoskella Pirkanmaalla.

Pelastuslaitos kutsuttiin paikalle, kun kerrostalohuoneistosta levisi savun hajua porraskäytävään. Asunnosta löytyi kuolleena kaksi miestä.

Molemmissa ruumiissa merkkejä väkivallasta

Vuosina 1980 ja 1989 syntyneet miehet olivat huoneiston asukkaita. Poliisin mukaan molemmissa ruumiissa oli merkkejä väkivallasta.

Poliisin mukaan teoista epäillään nyt vangitun lisäksi edelleen myös toista, vuonna 1989 syntynyttä miestä. Häntä ei ole vielä vaadittu vangittavaksi.

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan poliisilla ei ole toistaiseksi mitään lausuttavaa motiivista.

– Asiallisia hiljaisia miehiä ovat, Kinnunen toteaa.

Poistuivat paikalta uhrin autolla

Kaksoismurhasta epäillyt miehet poistuivat poliisin aiemman kertoman mukaan rikospaikalta uhrin autolla.

Auto löytyi myöhemmin poltettuna naapurikaupunki Akaasta. Miehet saatiin kiinni niin ikään Akaasta asunnon piha-alueelta.

Nyt teoista todennäköisin syin epäiltynä vangittu 33-vuotias mies tuomittiin viime perjantaina varkaudesta, kun hän oli varastanut kaupasta marraskuussa muun muassa neljä lonkerotölkkiä ja bluetooth-kaiuttimen.

Joulukuussa hänet tuomittiin näpistyksestä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Marraskuussa hänet tuomittiin heinäkuussa tapahtuneesta näpistyksestä. Tuolloinkin hän vei kaupasta reilun kympin hintaisen bluetooth-kaiuttimen.

Juttua täydennetty ja otsikkoa muokattu kello 11.52.

Lue myös:

    Uusimmat