Valkeakosken kaksoismurhasta epäiltyjä on päästy kuulemaan – syy tapahtuneelle hämärän peitossa: "He ovat käyttäneet oikeuttaan olla selvittämättä tätä asiaa"

0:32

Valkeakosken kaksoismurhan epäiltyjä on päästy tänään kuulemaan, mutta poliisin mukaan miehet eivät ole suostuneet puhumaan tapahtumista.

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan epäillyt eivät ole olleet kovin yhteistyöhaluisia.

– Tutkijat ovat kuulustelleet heitä tänään, mutta he ovat käyttäneet oikeuttaan olla selvittämättä tätä asiaa.

Poliisin tuttuja

Vuosina 1989 ja 1985 syntyneitä miehiä epäillään kahdesta murhasta sekä tuhotyöstä ja vahingonteosta. Miehillä on aiempaa rikostaustaa, mutta rikosten vakavuudesta Kinnunen ei vielä toistaiseksi pysty kertomaan lisätietoja.

– Tämä on alustava tieto, että he ovat poliisille ennestään tuttuja, mutta henkilöiden rikosrekisteriä en ole vielä päässyt tarkistamaan, Kinnunen sanoo.

Epäillyt henkirikokset tapahtuivat Valkeakoskella kerrostaloasunnossa perjantai-iltana. Kerrostaloyksiössä oli sytytetty irtaimistoa palamaan ja sisältä löytyi kaksi kuollutta miestä, joiden ruumiissa oli merkkejä väkivallasta.

Kinnunen ei vielä toistaiseksi avaa, miksi rikosta tutkitaan murhana. Hänen mukaansa tapahtumien kulusta saadaan lisätietoa ruumiinavausten jälkeen. Tutkimuksissa selvitetään, olivatko uhrit vielä elossa tulipalon syttymisen aikaan.

Motiivi epäselvä

Epäillyt poistuivat rikospaikalta toisen uhrin autolla, josta poliisi pyysi yleisövihjeitä lauantaina.

Epäillyt jäivät kiinni, kun pelastuslaitos sai ilmoituksen autopalosta Akaassa. Kiinnioton aikaan miehet olivat päihtyneitä.

Poliisi ei toistaiseksi osaa arvioida henkirikoksen motiivia. Kinnunen ei myöskään lähde vielä arvioimaan, tunsivatko epäillyt ja uhrit toisensa entuudestaan.

– Ei voi vielä arvailla, tunsivatko henkilöt toisensa. Jos epäillyt eivät tätä suostu kertomaan, asiaa selvitetään muilla tavoin.

Lue myös:

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja