Välivaalien ääntenlaskennan epäselvyydet kuumentavat tunteita USA:ssa

Markku Henriksson analysoi USA:n vaaleja 22:43

Kongressivaalien ääntenlaskenta kuumentaa tunteita Yhdysvalloissa, jossa presidentti Donald Trump on puuttunut Floridan vaalitulosten epäselvyyksiin.

Alustavan ääntenlaskennan perusteella republikaanien Rick Scott voitti demokraattien Bill Nelsonin senaattorikisassa, mutta tarkistuslaskennassa ero on merkittävästi kaventunut.

Molemmat ehdokkaat ovat nostaneet kanteen ääntenlaskennan epäselvyyksistä.

Ketkä olivat välivaalien voittajat ja häviäjät? Mikä oli poikkeuksellista tämän vuoden vaaleissa? Keitä ensikertalaisia valittiin? Miksi yhdysvaltalaiset äänestävät laiskasti? Mitä eroa on senaatilla ja edustajainhuoneella? Siirtyivätkö demokraatit vasemmalle? Millaisia ovat äänestysliput ja -koneet? ​​​​​​​Markku Henriksson vastaa videolla viiteentoista vaalikysymykseen!

Washington Postin mukaan hieman yli 15  000 äänen ero on niin täpärä, että äänet voidaan joutua lain mukaan laskemaan uudelleen. Myös kuvernöörikisa on Floridassa niin tiukka, että siinäkin saatetaan joutua turvautumaan uudelleenlaskentaan.

Trump puuttui kiistaan Twitterissä syyttäen demokraatteja ja alueen vaalivalvojia petoksesta. Vaalivilpistä ei ole kuitenkaan ilmennyt näyttöä.


Lue myös:

    Uusimmat