Trump väittää, että Floridassa äänestettiin laittomasti valepukuja käyttäen: "Nykyään muropaketeista saa äänestäjäkortteja"

Yhdysvaltain välivaalit analyysissä 7:32

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on väittänyt, että Floridassa äänestettiin valepuvuissa. Osavaltion on määrä saada välivaalien äänten uusintalaskenta valmiiksi tähän päivään mennessä.

Huomenta Suomessa analysoitiin Yhdysvalloissa käytyjen välivaalien tulosta.

Monet Yhdysvaltain osavaltioista ovat tehneet välivaalien jälkeen uudemman ääntenlaskennan tuloksen varmistamiseksi ja vaalivilppien paljastamiseksi, kertoo The Guardian.

Yksi sekä demokraateille että republikaaneille tärkeistä osavaltioista, Florida, saa pian valmiiksi äänten uudelleenlaskunsa. 

Presidentti Donald Trump kohautti keskiviikkona toteamalla, että republikaanien ääniylivoiman veivät huijariäänestäjät. 

Äänestyskortti muropaketista

– Ihmiset, joilla ei ole ollenkaan oikeutta äänestää, menevät äänestysjonoon ja kiertävät sitä yhä uudestaan ja uudestaan. Joskus he menevät välissä autoonsa, laittavat päällensä eri hatun ja paidan, ja sitten äänestävät uudestaan. Tämä on häpeällistä, Trump kommentoi konservatiiviselle Daily Caller -verkkosivustolle.

Hän myös penäsi kansallisten henkilöllisyystodistuslakien kiristämistä ihmetystä herättävällä väitteellä.

– Nykyään muropaketeista saa äänestäjäkortteja, hän totesi haastattelussa.

Äänestystulos "varastettiin"

Floridan osavaltion republikaanikuvernööri Rick Scott on taistellut senaattipaikasta demokraattiedustaja Bill Nelsonin kanssa. Scottin mukaan selvä ja ylivoimainen äänestystulos "varastettiin" republikaaneilta.

Osavaltion lakien mukaan uusintaäänestys on tehtävä, jos ehdokkaiden kannatus eroaa alle 0,5 prosentilla.

Scott johti Nelsonia osavaltiossa 0,14 prosentilla.

Lue myös:

    Uusimmat