Valioliigassa tylyt murskajaiset

Jalkapallon Englannin Valioliigan mainiosti aloittanut Brighton koki ensimmäisen tappionsa sitten elokuun lopun – ja todella tylyllä tavalla kotijoukkue Aston Villan musertaessa vieraansa 6–1. Villa nousi Brightonin kanssa tasapisteisiin. Kummallakin on seitsemästä ottelusta 15 pistettä eli viisi voittoa ja kaksi tappiota.

Villan kolmannen peräkkäisen liigavoiton pääarkkitehtina oli kärkimies Ollie Watkins, joka iski Villan 2–0-johtoon ensimmäisen 21 minuutin aikana ja täydensi loistopäivänsä toisen puoliajan osumalla. Hattutemppu nosti Watkinsin kauden liigamaalisaldon neljään. Osumat ovat kaikki tulleet kahdessa viime pelissä. Villalle maalasivat myös Jacob Ramsey ja Douglas Luiz, ja yksi osumista oli Brightonin oma maali. Brightonin maalin teki Ansu Fati.

– Hieno tulos, hieno päivä minulle, Watkins hymyili TNT Sportsille BBC:n mukaan.

Ottelua seurasi katsomosta myös Englannin päävalmentaja Gareth Southgate. Watkins on toistaiseksi päässyt pelaamaan seitsemässä maaottelussa, mutta viimeisin on viime vuoden maaliskuulta.

– Mukavaa, jos hän on paikalla. Haluan silti maalata joka ikisessä ottelussa, ja nyt aion nauttia tästä, Watkins sanaili kuultuaan, että Southgate oli paikalla.

Valioliigassa pelataan tänään vielä seitsemän ottelua. Kentällä on muun muassa sarjakärki ja mestarisuosikki Manchester City, joka kohtaa vieraissa Wolverhamptonin. Liigailta huipentuu sarjakakkosen Liverpoolin ja viidentenä olevan Tottenhamin kohtaamiseen Tottenhamin kotikentällä.

Muokattu 30.9. klo 17.51. Tekstiä päivitetty.