Valioliigan sarjakärjet jäivät tasapeleihin – vastakkain keskiviikkona Anfieldilla

Jalkapallon Englannin Valioliigan peränpitäjien joukkoon lukeutuva Fulham oli pitkään kiinni maukkaassa voitossa sunnuntaina kotikentällään Craven Cottagella, mutta Mohamed Salah pelasti puolustavan mestarin Liverpoolin. Salah iski 79. minuutilla rangaistuspotkusta 1–1-tasoituksen, ja lukemat jäivät taululle loppuvihellyksen soidessa.

Liverpoolin vähemmän vakuuttava avausjakson esitys kostautui 25. minuutilla, kun Bobby De Cordova-Reid vei kotijoukkueen yllätysjohtoon stadionille päässeiden 2  000 kannattajan riemuksi. Toisella puoliajalla Liverpool ryhdistäytyi ja otti otteen, ja Salahin tasoituksen pohjusti puolustusmuurissa olleen Aboubakar Kamaran käteen osunut vapaapotku.

–  Ensimmäisen puolituntisen ajan emme olleet hyviä. Olisimme voineet sillä hävitä tämän pelin. Sen jälkeen oli kuitenkin parempaa, ja olisimme voineet saada enemmänkin (maaleja), Liverpool-valmentaja Jürgen Klopp summasi BBC:lle.

Liverpoolin onneksi myös sarjakärki Tottenham jäi tasapeliin, kun kotijoukkue Crystal Palacen Jeffrey Schlupp toi porukalleen varsin ansaitun 1–1-tasapelin. Schlupp kuittasi Harry Kanen 23. minuutin Spurs-maalin pelin 81. minuutilla.

– Tätä voi katsoa kahdelta kantilta: menetimme kaksi pistettä tai meillä on piste enemmän kuin eilen oli. En ole koskaan tyytyväinen pelkkään pisteeseen, lähdemme aina voittamaan, ja joskus emme voita vastustajan hyvyyden vuoksi ja joskus taas siksi, että meidän olisi pitänyt olla parempia. Tänään taisi kumpikin noista pitää paikkansa, Tottenhamin valmentaja Jose Mourinho totesi BBC:lle.

Tottenham ja Liverpool ovat tasapisteissä, mutta Sheffield Unitedin 3–0 möyhentänyt Southampton on vain kahden pisteen päässä. Liverpool ja Tottenham kohtaavat kärkiottelussa keskiviikkona Liverpoolin Anfield-stadionilla.

– Tästä jatkamme. Tottenham on seuraava haaste, Klopp tiivisti tiiviin ottelutahdin keskellä.