Valioliigan huippuottelun tv-kuvaa sensuroitiin tökerösti yli sata kertaa – syynä tuomarin paljaat polvet

7:43
Tulosruutu: Manchester United nousi 3-1-vierasvoittoon Tottenhamista Valioliigassa viime sunnuntaina.

Erotuomari Sian Massey-Ellis sensuroitiin televisiokuvista, kun Tottenhamin ja Manchester Unitedin välistä jalkapallon Valioliiga-ottelua esitettiin Iranissa viime sunnuntaina. 

Englantilaisen Daily Mailin mukaan huippuottelun lähetystä sensuroitiin yli sata kertaa. Syynä tähän oli erittäin arvostettu linjatuomari Massey-Ellis. 

Kun Massey-Ellis ilmestyi tv-kuvaan, Iranin valtakunnallisella kanavalla leikattiin yläilmoista kuvattuun maisemaan Tottenhamin kotistadionista. Iranilaisen ihmisoikeusjärjestön mukaan tämä johtui siitä, ettei televisiossa haluttu näyttää shortseissa ottelua tuominneen Massey-Ellisin polvien kohdalta paljaita jalkoja. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

– Sensuuri kuuluu Iranin islamilaisen tasavallan DNA:han. Tällaista toimintaa ei saisi normalisoida. Tämä ei ole kulttuuriamme. Tämä on sortavan hallinnon ideologiaa, My Stealthy Freedom -järjestö kirjoitti. 

– Tässä pilkattiin koko ottelua. Ottelun lopuksi yksi kommentaattoreista vitsaili, että toivottavasti katsojat nauttivat maisemakuvista.  

Iranissa naisten on pitänyt käyttää julkisilla paikoilla löysiä vaatteita sekä hiukset ja kaulan peittävää huivia vuoden 1979 islamilaisesta vallankumouksesta lähtien. 

Vuonna 2019 iranilaisnaiset pääsivät ensi kertaa vuosikymmeniin seuraamaan urheilutapahtumia paikan päällä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja