Valio aloittaa yt-neuvottelut, jopa 90 päivän lomautuksia edessä – yhtiö lupaa ettei ruokahuolto vaarannu: "Meille on kunnia-asia toimittaa tavaraa kauppoihin joka päivä"

7:15
Miten syvälle talous koronan vuoksi sukeltaakaan? Uutisaamu arvioi.

​​​​​​​Valio Oy aloittaa yt-neuvottelut pääkonttorinsa henkilöstönsä määräaikaiseksi lomauttamiseksi. Yhtiö korostaa, ettei päätöksellä ole vaikutusta Suomen ruokahuoltoon koronapandemian aikana.

Yhtiö arvioi, että lähikuukausien aikana koronapandemia aiheuttaa sen toimintaan merkittävän negatiivisesti. Neuvottelujen piirissä on 580 henkilöä pääkonttoritoiminnoista. Valio vakuuttaa, että kaikki sen 12 tehdasta Helsingistä Ouluun toimivat normaalisti eikä yt-neuvotteluilla ole vaikutuksia myöskään tuotteiden toimituksiin Suomessa.

– Meille on kunnia-asia toimittaa lisää tavaraa kaupan hyllyihin joka päivä. Suomessa ruokahuolto toimii myös poikkeusoloissa. Siitä kiitos kuuluu suomalaisille, jotka valitsevat ostoskoriin tai lounasruokalassa kotimaista ruokaa myös tavallisina aikoina. Yhdessä pidämme pyörät pyörimässä, HR-toiminnoista Valion johtoryhmässä vastaava johtaja Teresa Laimio kertoo.

Neuvottelut eivät koske Valion tuotantolaitoksia ja varastoja, logistiikka-, ja tilaus-toimitusketjun suunnitteluryhmiä, Seinäjoen ja Lapinlahden aluelaboratorioita eikä jakeluterminaalien henkilöstöä. 8. huhtikuuta aloitettavien neuvottelujen kesto on viisi päivää.

– Koronaviruspandemia on inhimillisestä näkökulmasta poikkeuksellinen tilanne monella tapaa. Tärkein asia on henkilöstömme pysyminen terveenä. Pyrimme löytämään työntekijöillemme tilapäisiä töitä Valion tuotanto-toimitusketjun toiminnoista, joissa työmäärä on lisääntynyt sekä sopimaan mahdollisuuksien mukaan vapaiden käytöstä. Lisäksi etsimme muita säästömahdollisuuksia lomautusten minimoimiseksi. Yhteistoimintaneuvottelujen aikana tulemme arvioimaan lomautustarpeen, lomautusten pituuden ja tarvittavan tuen henkilöstölle tänä poikkeuksellisena aikana, Laimio jatkaa.

Valio arvioi, että lomautukset kestävät enintään 90 päivää ja olisivat kokoaikaisia tai osa-aikaisia riippuen koronaviruspandemian suorista tai välillisistä vaikutuksista työtehtäviin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja