Tallink Silja aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve 120 työpaikkaa: "Olemme joutuneet pysäyttämään useita laivojamme satamiin"

2:08
Katso video: vielä kesällä Tallink Silja teki risteilyjä Latvian pääkaupunki Riikaan.

Laivayhtiö Tallink Silja tiedottaa aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut maahenkilöstönsä kanssa. Yhtiö pyrkii sopeuttamaan toimintaansa koronapandemian seurauksena.

Tallink Silja aloittaa Suomessa yhteistoimintaneuvottelut maahenkilöstönsä kanssa. Arvioitu vähennystarve on 120 työpaikkaa. Lisäksi satojen yhtiön työntekijöiden lomautukset jatkuvat.

Lue myös: 

Yhtiö pyrkii sopeuttamaan toimintaansa koronaviruspandemian ja matkustusrajoitusten vuoksi.

– Jatkuvasti muuttuvat matkustusrajoitukset, hallituksen erilaiset ulostulot ja kotimarkkinoidemme erilaiset lähestymistavat rajoituksiin ovat käytännössä lopettaneet laivamatkustuksen ja olemme joutuneet pysäyttämään useita laivojamme satamiin, sanoo toimitusjohtaja toimitusjohtaja Margus Schults tiedotteessa.

– Tällä hetkellä meidän on nopeasti sopeutettava liiketoimintaamme yrityksen taloudellisen kestävyyden varmistamiseksi. Joudumme valitettavasti aloittamaan yhteistoimintaneuvottelut henkilöstömme kanssa.

"Matkailu ei tule palaamaan entiselleen vielä pitkiin aikoihin"

Toimitusjohtaja Schultsin mukaan matkailualan yritykset ja siitä riippuvat toimijat ovat kokeneet suurimmat menetykset liiketoiminnassaan koronakriisin aikana. Schults arvioi, että niistä elpyminen myös vie pisimpään.

– Matkailu ei tule palaamaan entiselleen vielä pitkiin aikoihin. Arvioimme aiemmin, että kulujen sopeuttaminen lomautuksilla riittäisi, mutta pitkällä tähtäimellä se ei tule riittämään, toimitusjohtaja jatkaa.

– Joudumme ikäväksemme tekemään yrityksessämme myös rakenteellisia muutoksia ja uudelleen organisoitumista. Olemme tällä hetkellä syvässä ahdingossa ja joudumme ottamaan käyttöön kaikki mahdolliset sopeuttamistoimet kulujen karsimiseksi ja yrityksen tulevaisuuden turvaamiseksi.

Yt-neuvottelut alkavat 12. lokakuuta ja niiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Neuvottelujen piirissä ovat kaikki noin 370 työntekijää Tallink Siljan maatoiminnoissa.

Tiedotteessa kerrotaan, että suunniteltujen irtisanomisten lisäksi määräaikaisten ja toistaiseksi voimassa olevien lomautusten arvioidaan jatkuvan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja