Mainos

Valepoliisit pelottelivat pariskunnan kotoaan ja veivät tililtä rahaa – poliisille taas useita ilmoituksia pankkitunnushuijareista

Helsingin poliisi sai viikonloppuna selvitettäväkseen useita uusia tapauksia, joissa poliisiksi tekeytyneet huijarit kalastelivat pankkitunnuksia.

Poliisi tiedotti tänään, että se tutkii kolmea tapausta pelkästään Pohjois-Helsingissä. Huijarien mielikuvituksella ei ole ollut rajoja pankkitunnusten saamiseksi.

Ensimmäisessä tapauksessa valepoliisit soittivat Puistolassa asuvalle pariskunnalle. Heidän kerrottiin olevan vaarassa talossaan ja lisäksi valepoliisien mukaan pariskunnan autoon oli murtauduttu.

Huijarit kehottivat pariskuntaa lähtemään kotoaan eri suuntiin ja käskivät rouvaa heittämään pankkikorttinsa pois, jotteivät rikolliset pystyisi seuraamaan häntä. Mieheltä huijarit kysyivät tämän jälkeen pankkitunnuksia, jotka mies meni hädissään antamaan. Tämän jälkeen tililtä katosi rahaa.

Poliisi tutkii tapausta virkavallan anastuksena ja törkeänä petoksena.

"Piilota pankkikorttisi asunnon ulkopuolelle"

Toisessa tapauksessa poliisiksi esittäytynyt mies soitti Pohjois-Helsingissä asuvalle naiselle ja kertoi naisen talon olevan piiritetty. Naista kehotettiin piilottamaan pankkikortti asunnon ulkopuolelle, sillä varkaat olivat tulossa naisen asuntoon.

Nainen selvisi säikähdyksellä, sillä hän soitti hätäkeskukseen, josta naista kehotettiin tekemään rikosilmoitus. Poliisi tutkii tapausta virkavallan anastuksena ja petoksen yrityksenä.

Kolmannessa tapauksessa poliisiksi esittäytynyt soittaja kertoi, että asukkaan tililtä oli yritetty siirtää useamman kerran huomattava summa rahaa. Soittajan mukaan asukkaan tietokoneelle oli laitettava siirtoesto, jota ilman "poliisi ei voisi estää uutta siirtoyritystä".

Estoa varten soittaja uteli asukkaan pankkitunnuksia, niitä kuitenkaan saamatta. Poliisi tutkii tätä tapausta virkavallan anastuksena ja petoksen yrityksenä.

Helsingin poliisi korostaa, ettei oikea poliisi kysele pankkitunnuksia tai muitakaan tunnuksia missään olosuhteissa puhelimitse. Vastaavanlaisen soiton saadessasi kannattaa epäillä soiton todenperäisyyttä ja olla yhteydessä oikeaan poliisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja