Mainos

Valepoliisiliiga huijasi iäkkäältä naiselta 168 000 euroa – yhdeksän henkilöä epäiltynä

Valepoliisit huijasivat oululaiselta iäkkäältä naiselta 168 000 euroa, selviää juuri valmistuneesta esitutkinnasta. Rikoksista epäiltynä on yhdeksän henkilöä.

Syyteharkintaan siirtynyt rikoskokonaisuus sisältää kymmenen rikosilmoitusta. Tapaus tuli ilmi Oulun poliisilaitokselle alkukesästä.

Rikosnimikkeitä tapauksessa on yli 20, päärikoskokonaisuuden lisäksi petoksen yrityksiä, törkeitä rahanpesurikoksia, matkustuskiellon rikkomisia sekä törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen. 

Rikoksista epäillyistä poliisilla on ollut vangittuna viisi henkilöä ja lisäksi muutamia pidätettyinä.

Poliisin mukaan osa rahoista on saatu esitutkinnassa takaisin, mutta tästäkin huolimatta tapauksesta on koitunut lähes 100 000 euron rikosvahinko.

Tapaus on yksi pitkällä listalla valepoliisitapauksia tänä vuonna. Rikosilmoituksia eri huijaustapauksista on kirjattu yli 800, ja poliisin mukaan kaikki tapaukset eivät edes ole tulleen poliisin tietoon.

Pelkästään Oulun poliisilaitoksen alueella ilmoituksia on kirjattu lähemmäs sata kappaletta. Poliisi korostaa edelleen, ettei poliisi tiedustele koskaan ihmisten verkkopankkitunnuksia siitäkään huolimatta, että tiedustelujen ympärille kehitelty valepoliisin tarina kuulostaisi hyvinkin uskottavalta.

Poliisi kehottaa myös iäkkäiden ihmisten omaisia muistuttamaan, ettei verkkopankkitunnuksia saa antaa kenenkään muun haltuun.

1:52

2:51


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.