Mainos

Valepoliiseina kymmeniä tuhansia vanhuksilta huijanneet kiinni – poliisi etsii tapausten uhreja

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii rikossarjaa, johon liittyy 15 tapausta, jossa poliisina esiintyneet valepoliisit ovat huijanneet vanhemmilta henkilöiltä rahaa.

Teot ovat tapahtuneet 27. joulukuuta ja 18. tammikuuta välisenä aikana, toistaen samaa kaavaa teosta toiseen. Aluksi rikoksen uhriksi joutuneita oli tarkkailtu esimerkiksi kauppakeskuksissa, minkä jälkeen tekijät ovat soittaneet henkilöille ja esiintyneet poliiseina. Valepoliisit ovat kertoneet käynnissä olevasta rikosepäilystä ja saaneet tällä tavoin huijattua henkilöt antamaan heille pankkikorttinsa ja tunnuslukunsa.

Teoilla anastetun omaisuuden arvio vaihtelee tapauksittain 500 eurosta aina kymmeniin tuhansiin euroihin.

Viime vuonna "valepoliisi-juttuja" tuli poliisin tietoon jo kesän lopussa yli sata.

1:59

Poliisi toivoo uhrien ottavan yhteyttä

Itä-Uudenmaan poliisi otti tekoihin epäiltynä kiinni neljä henkilöä, jotka Vantaan käräjäoikeus vangitsi viime sunnuntaina todennäköisin syin epäiltynä. Vuosina 1993, 1996, 1989 ja 1986 syntyneitä miehiä epäillään maksuvälinepetoksista ja virkavallan anastamisesta.

Samankaltaisen huijauksen kohteeksi on todennäköisesti joutunut myös muita henkilöitä kuin poliisin tiedossa olevat. Poliisi kehottaa kaikkia, jotka ovat joutuneet edellä mainitun rikostavan uhriksi ottamaan yhteyttä Itä-Uudenmaan poliisiin numeroon 0295 436442.

Poliisi muistuttaa, ettei pankkikortteja tai tunnuslukuja tule koskaan luovuttaa ulkopuolisille. Poliisi ei koskaan pyydä käyttöönsä henkilöiden kortteja tai tunnuslukuja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.