Väkivaltaisen joukkotappelun suunnittelusta epäilty räppäri syytteeseen törkeästä lapsenraiskauksesta

Poliisin estämästä joukkotappelusta epäilty, sosiaalisessa mediassa videoita julkaiseva räppäri on syytteessä raiskauksesta ja törkeästä lapsenraiskauksesta.

Törkeän lapsenraiskauksen syytetään tapahtuneen vuoden 2019 huhtikuussa ja raiskauksen viime vuoden elokuussa. 

Asia käy ilmi Helsingin käräjäoikeuden tiedoista. Syytteiden nostosta kertoi aiemmin Seiska.

Tutkintavankeudessa aiemmasta epäilystä

Vuonna 2000 syntynyt mies on vanhastaan tutkintavankeudesta törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta viime lokakuun alussa Helsingissä. Juuri tästä on kyse poliisin tiedottamassa joukkotappeluasiassa.

Samasta rikoksesta on vangittuna myös kaksi muuta miestä, joista nuorempi on syntynyt vuonna 2003 ja vanhempi vuonna 1995.

Räppäriä epäillään lisäksi lokakuussa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä ja syyskuussa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Myös vuonna 1995 syntynyttä miestä epäillään törkeästä ryöstöstä.

Rikoskokonaisuudessa on määrä nostaa syyte 17. helmikuuta mennessä.

Miestä odottaa lisäksi oikeudenkäynti Pirkanmaan käräjäoikeudessa pahoinpitelystä ja näpistyksestä. Tämä syyte nostettiin jo lokakuussa.

Video: Aiemmin mies varasti luksustakin Stockmannilta ja kuvasi kaiken suorana sosiaaliseen mediaan. Juttu jatkuu videon jälkeen.

1:25

Useita rikoksia kontollaan

Mies ei ole oikeudessa ensi kertaa. Viime vuonna Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen vuoden ehdolliseen vankeuteen repun ryöstöstä, erään henkilön pahoinpitelystä sekä vahingonteosta hänen sotkettuaan itsensä ja metrojunan maidolla.

Viimeksi hänet tuomittiin Helsingissä niin ikään viime vuonna käräjäoikeudessa kotirauhan rikkomisesta, vaarallisen esineen hallussapidosta, varkaudesta ja pahoinpitelystä 4 kuukauden ja 15 päivän ehdolliseen vankeuteen. Aiempi tuomio huomioitiin ratkaisussa.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Hakee teoilleen julkisuutta

Poikkeuksellista miehen toimissa on se, että hän on aktiivisesti hakenut teoillaan julkisuutta.

Hän on kertonut rikollisista aikeistaan etukäteen sosiaalisessa mediassa ja videoinut niitä suorana verkkoon. Mies on videoinut esimerkiksi pahoinpitelyitä ja varkauksia.

Video paljastaa, kuinka mies pahoinpiteli jenkkiräppäriä esittäneen nuoren miehen Helsingin Kampissa ja kehuskeli teolla jälkikäteen.

0:59

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja