Mies aikoi hakata jenkkiräppärin Helsingissä ja saada julkisuutta – pahoinpitelikin aivan väärän ihmisen suoralla somevideolla

0:59
Poliisin esitutkintamateriaalista peräisin oleva video paljastaa, kuinka tekijä pahoinpiteli jenkkiräppäriä esittäneen nuoren miehen Helsingin Kampissa ja kehuskeli teolla jälkikäteen. Tapaus levisi laajalle somevideon myötä.

Nuori mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen tämän yritettyä pahoinpidellä jenkkiräppärin Helsingissä viime helmikuussa. Mukiloinnin kohteeksi joutui väärä, räppäriä somevideota varten esittänyt henkilö.

Miehen tarkoitus oli ilmeisesti saada tempauksellaan julkisuutta. Hän oli jo aiemmin sosiaalisessa mediassa uhonnut pahoinpitelevänsä yhdysvaltalaisen rap-artistin Lil Moseyn, jos näkee hänet tämän Helsingissä, jossa artisti oli keikalla.

Eräät suosittuja huumorivideoita tekevät miehet olivat samaan aikaan päättäneet esiintyä artistina Helsingin Kampissa, tarkoituksenaan kuvata tempauksesta video YouTubeen.

Video levisi Instagramissa ja poliisi kiinnostui

Syystä tai toisesta myös uhkauksia sosiaalisessa mediassa esittänyt mies oli paikalle seurueineen. Hän oli käynyt artistia esittävän miehen päälle, lyöden ja repien tätä sekä potkien tätä ylävartalon ja pään alueelle uhrin kaaduttua maahan. Teko videoitiin ilmeisesti huomion saamiseksi ja lähetettiin samalla Instagramissa, jossa laaja yleisö kommentoi tekoa suorana.

Poliisi oli ottanut tapauksen tutkintaansa väkivallanteosta kuvatun videon levittyä sosiaalisessa mediassa ja ottanut itse yhteyttä rikoksen uhriksi joutuneeseen mieheen.

Uskoi pahoinpitelevänsä muusikkoa, mutta sillä ei ollut oikeudessa väliä

Pahoinpitelijä itse kertoi, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut teeskennellä artistin pahoinpitelyä. Hän oli kertomansa mukaan aidosti luullut hyökänneensä muusikon kimppuun, sillä tämän luona oli hieno auto ja paljon ihmisiä. Oikeus piti kuitenkin videon ja osapuolten kertomuksen perusteella todistettuna, että pahoinpitely ei ollut näyteltyä vaan aito pahoinpitely.

Vuonna 2000 syntynyt nuori mies oli syyllistynyt kyseisen pahoinpitelyn lisäksi myös kotirauhan rikkomiseen, vaarallisen esineen hallussapitoon ja varkauteen. Kahdessa ensiksi mainitussa kyse oli luvaton tunkeutuminen kotibileisiin ja nyrkkiraudan käsittely, jälkimmäisessä taas huomattavan kalliin merkkitakin varastaminen Helsingin Stockmannilta. Miehellä oli vanhastaan viime kesältä yhden vuoden ehdollinen vankeustuomio.

Oikeus päätti tuomita alle 21-vuotiaan miehen tämän uusista rikoksista 4 kuukauden 15 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 1 vuoden 3 kuukauden valvontaan. Mies vaadittiin maksamaan uhrille korvauksia kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta yhteensä 500 euroa. Lisäksi hänet määrättiin kovaamaan tuhoutuneita tai hävinneitä asusteita 115 euron arvosta. Lisäksi hänelle tuli korvauksia muihin rikoksiinsa liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja