Väkivalta lisääntyy – Ruotsin katsojien parissa "vakava" suuntaus

Ruotsin poliisi kertoi tiistaina huolestuttavan havainnon vakavien välikohtausten ja väkivallan määrästä Ruotsin jalkapallon miesten ylimmillä sarjatasoilla. Poliisin tiedotteen mukaan välikohtauksia ja väkivaltaa oli vuonna 2023 enemmän kuin edellisenä vuonna.

Poliisi joutui puuttumaan asioihin kaikkiaan 24 ottelussa, kun ottelujärjestäjä menetti tilanteen hallinnan.

– Kehitys on vakavaa ja on tärkeää, että ottelujärjestäjät ryhtyvät nyt toimenpiteisiin järjestyksen ja turvallisuuspuutteiden korjaamiseksi, Ruotsin poliisin operatiivisen puolen osastopäällikkö Per Engström kertoi.

Myös poliisit ja järjestyksenvalvojat ovat joutuneet väkivallan kohteeksi. Pääsarja Allsvenskanin, toiseksi korkeimman sarjatason Superettanin ja Ruotsin cupin otteluissa näin kävi noin sadalle poliisille ja järjestyksenvalvojalle viime vuonna.

Poliisin mukaan katsojien toiminta on radikalisoitunut etenkin suurissa kaupungeissa. Seuroista esille nousevat tukholmalaiset AIK ja Djurgården sekä Malmö, jotka olivat osallisina yli puolessa vakavista tapauksista.

Väkivallan lisäksi radikalisoituminen on näkynyt myös lisääntyneenä otteluissa kiellettyjen pyroteknisten tuotteiden käyttämisenä.

Lue myös:

    Uusimmat