Väki sulloutui terasseille Helsingin Kalliossa – opiskelija-Helmi kiteyttää tunnelman: "Tätä on odotettu!"

Terassit aukesivat tänään – MTV paikalla aistimassa terassin tunnelmaa Helsingin Kalliossa 6:03
KATSO VIDEO! Terassit aukesivat tänään – MTV paikalla aistimassa terassin tunnelmaa Helsingin Kalliossa

Suomi on tänään avautunut, kun monia rajoituksia on poistettu tai lievennetty. Kenties eniten julkisuutta saanut yksittäisen rajoituksen poistaminen on ravintoloiden aukeaminen.

MTV Uutiset Live seurasi alkuillasta Helsingin Kalliossa Soittoruokala Roskapankissa kesäkuun ensimmäisen päivän vilskettä ravintolan terassilla.

Roskapankin ravintolapäällikkö Kalle Sepperi kertoi suorassa lähetyksessä, että asiakkaita on riittänyt aamusta asti.

– Paljon normaalia vilkkaampi maanantai, Sepperi kiteyttää.

Hallituksen määräyksen mukaisesti ravintoloiden täytyy lopettaa alkoholijuomien anniskelu iltakymmeneltä ja asiakkaiden on oltava ulkona ravintolasta tai pois terasseilta iltayhdeltätoista. Sepperin mukaan tiukka aikaraja jakaa mielipiteitä.

– Aavistuksen negatiiviseksi on koettu se, että aukioloaikoja on rajoitettu. Se vähentää kaupankäyntiaikaa. Asiakaskunnassa se tarkoittaa sitä, että kaikki koittaa samaan aikaan päästä ravintolaan. Luulen kuitenkin, että näiden rajoitusten kanssa pärjätään, Sepperi toteaa.

Opiskelijat nauttivat kesästä

Nuorten naisten opiskelijaporukka oli löytänyt tiensä ilta-auringossa kylpevän kaupungin terassille. Helmi Varppe kiiteyttää, että terassille pääsy on ihanan vapauttavaa. Hänen kaverinsa Helmi Punkkinen jatkaa:

– Tätä on odotettu! Pitkä raskas opiskelukevät on takana, nyt kyllä tuntuu hyvältä, Punkkinen hihkuu.

– Ei osannut unelmoida, että pääsisi ensimmäinen päivä (kesäkuuta) aurinkoon istumaan.

Naisten mielestä anniskelun loppuminen jo iltakymmeneltä ei haittaa, ainakaan näin maanantai-iltana, kun arkiaamu odottaa seuraavana päivänä.

Lue myös:

    Uusimmat